Raw pohánkový koláč so slivkami

K jeseni patria slivky, či už čerstvé alebo sušené. Teraz sme použili tie sušené a pripravili raw pohánkový koláč, ktorý je naviac bez orieškov!

Základ na raw pohánkový koláč: 
– 300 gramov pohanky
– 10 ks sušených sliviek
– 10 ks sušených datlí
– 1 PL škorice
– 3PL sezamu
– 3 banány
– citrónovú kôru
– šťavu z jedného citróna
– ak chceme môžeme pridať niekoľko podrvených kakaových bôbov a trochu sušeného kokosu

Pohanku si na niekoľko hodín namočíme do vody aby zmäkla a slivky a datle si nakrájame na drobno. Keď pohanka vpije vodu pridáme k nej všetky ostatné ingrediencie okrem banánov a citrónovej šťavy. Tie spolu rozmixujeme zvlášť a pridáme do zmesi ako posledné. Potom hmotu premiešame a pripravíme na sušenie. Môžete použiť sušičku, horúce slnko alebo horkovzdušnú rúru, ako my. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme jemne potreli kokosovým olejom. Necháme sušiť asi na 6 hodín do rúry pri minimálnej teplote. Cesto nesušíme úplne do sucha, ale aby bolo vláčne.

Na slivkový džem potrebujeme:
– 10 datlí
– 300g sušených sliviek
– voda

Datle a slivky rozmixujeme s trochou vody na hustý džem. Tak jednoduché. Naše vysušené cesto si potom narežeme na polovicu, jednu natrieme jemnou vrstvou džemu, prikryjeme druhou polovinou cesta a znova potrieme zvyšným džemom.  Dozdobíme kúskami sušených sliviek.

Viac fotografií v našom abume.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 3 372 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *