Raw slivkový koláč

Slivková sezóna pokračuje. Po slivkových guliach aj pravý raw slivkový koláč. A je dokonalý! A najlepší z našich domácich sliviek.

Potrebujeme:

– 250g pohanky (cez noc namočenej, pred použitím presušenej)
– 150g namočených datlí
– 2ČL škorice
– slivky
– agáve
– citrónová kôra z polovice citróna

Pohanku si presušíme asi hodinu na sitku aby nebola mokrá. Presušenú pohanku spolu s datľami, 1 ČL škorice, citrónovou kôrou  a agáve podľa chuti spracujeme v kuchynskom robote na cesto. Asi dve lyžičky z cesta si necháme bokom.

Menší plech si medzitým vystelieme papierom na pečenie, na ktorý cesto cesto rozotrieme. Slivky si nakrájame podľa vkusu a poukladáme ich na vrch. Cesto, ktoré sme si odložili, dochutíme ďalšou lyžičkou škorice a agáve aby sme ho spravili trochu sladším a potom ho nadrobíme na slivky.

Zostáva si už len dať koláčik sušiť do sušičky, na slnko alebo ako my, do rúry do teploty 45 stupňov. Sušíme asi 4 hodiny, kým je cesto na okrajoch chrumkavé. A  potom raw slivkový koláč môžeme servírovať ešte príjemne teplý.

Viac fotografií v našom albume.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 4 037 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Raw Daughter 4. septembra 2014 at 12:15

    Dobrý deň,
    dakujeme za nápad! Preskúmame to…
    Pekný deň želáme!

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *