Vegan rebarborová bublanina

V záhrade nám rastie rebarbora dlhšie ako siaha moja pamäť. Vždy tam bola a vždy sme okusovali jej kyslé stonky predtým, ako z nich mamina spravila koláč. Nič sa na to nezmenilo doteraz. Rebarbora začala vo veľkom rásť aby skončila v tradičnej bublanine z netradičných ingrediencií. Vegan rebarborová bublanina je naozaj na nerozoznanie od tej klasickej. K rebarbore mäžete pridaj ríbezle alebo akékoľvek iné ovocie, prípadne džem.

Na bublaninu budete potrebovať:

Množstvo20 porcií
Príprava10 minútVarenie25 minútCelkovo35 minút

 400 g rebarbory
 400 g polohrubej pšeničnej alebo špaldovej múky
 460 g rastlinného mlieka (sójové)
 180 g cukru
 100 g slnečnicového oleja
 14 g kypriaceho prášku
 3 ČL jablčného octu
 1 ČL soli
 1 ČL vanilkovej pastyalebo 1/2 vanilkového lusku
 plátky mandlí alebo strúhaný kokos
 čerešňový džem alebo iný obľúbený džem na potretie (voliteľné)

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 400 g rebarbory
 400 g polohrubej pšeničnej alebo špaldovej múky
 460 g rastlinného mlieka (sójové)
 180 g cukru
 100 g slnečnicového oleja
 14 g kypriaceho prášku
 3 ČL jablčného octu
 1 ČL soli
 1 ČL vanilkovej pastyalebo 1/2 vanilkového lusku
 plátky mandlí alebo strúhaný kokos
 čerešňový džem alebo iný obľúbený džem na potretie (voliteľné)

Directions

Vegan rebarborová bublanina
vegan rebarborová bublanina

Vegan rebarborová bublanina:

Rebarboru umyte a nakrájajte ju na menšie kúsky. Nešúpte ju. Do ľubovoľného rastlinného mlieka (sójové a mandľové používam najčastejšie) pridajte jablčný ocot a nechajte mlieko aspoň minútu bokom.

Medzitým v miske zmiešajte múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a ak máte, pridajte aj vnútro vanilkového lusku alebo vanilkovú pastu. U nás ho dávame všade! Do zmiešanej zmesi pridajte rastlinné mlieko s octom a olej. Všetko spolu miešajte, kým nezmiznú hrudky múky. Len krátko, aby ste često príliš nepremiešali. Ak vaša múka nasaje viac mlieka, pridajte mlieka viac, aby sa cesto pekne roztieklo po plechu.

Vylejte ho na plech (38×35 cm) s papierom na pečenie a navrch poukladajte alebo len rozhádžeme kúsky očistenej rebarbory a plátky mandlí. Bublaninu  dajte piecť do trúby, rozohriatej asi na 180 stupňov a pečte asi 25 minút.

Po dopečení a miernom vychladnutí vrch vegan bublaniny môžete potrieť čerešňovým džemom a zľahka posypať kokosom ak ste nepoužili mandle. Bublaninu môžete skladovať v zatvorenej rúre. Postupne  nasiakne viac vody a zostane šťavnatá. Pri dlhšom ako dňovom skladovaní ju presuňte do chladničky.

Zaručujeme veľký pôžitok, šťavnatosť a bublaninu, ktorú nikto nerozozná od originálu. Naši chalani zase raz nevedia, že jedia koláč bez mlieka či vajíčok a rýchlo mizne z plechu. Rovnaké je to pri buchtách.

Ak bublaninu upečiete a budete sa fotkou chváliť na instagrame, tak ma určite označte, aby som ju videla aj ja!

vegánska bublanina s ovocím
vegánska bublanina s rebarborou


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 44 739 times, 9 visits today)

11 Comments

  1. Emma 3. mája 2017 at 20:57

    Ahoj, myslíš, že v recepte môžem namiesto toho octu použiť aj citrónovú šťavu? :)

    Reply
    1. Raw Daughter 5. mája 2017 at 12:28

      Ahoj :) Skusit to vždy môžeš, všetko ide :)

      Reply
  2. Raw Daughter 24. mája 2017 at 10:03

    Urcite moze byt akekolvek, alpro ponuka vela vela druhov, takze kludne co zozenies :)

    Reply
  3. Raw Daughter 24. mája 2017 at 10:04

    Každé môže spravit nieco trochu iné, ale my väčšinou použujeme také, aké práva máme. Takze kludne použi tiež akekolvek :)

    Reply
  4. Patrícia 1. júna 2019 at 12:49

    Bože, akurát som ju dopiekla a asi ju celú aj sama hneď zjem ďakujem! Je to skvelý recept ❤️

    Reply
    1. Surová dcérka 9. júna 2019 at 12:39

      To ma veľmi teší! Dobrú chuť :)

      Reply
  5. Lucia 5. septembra 2021 at 10:12

    ahoj, prosím ťa aký je priemer formy na pečenie, ktorý si použila ? Ďakujem :)

    Reply
    1. Surová dcérka 25. septembra 2021 at 19:25

      Ahoj, recept je robený na klasický plech (38×35 cm) :) Na fotke je klasická forma na gulaty kolac, pri ktorej pouzivam polovicnu davku cesta.

      Reply
  6. Veronika 12. februára 2023 at 19:58

    Ahoj, z nejakého dôvodu mi nejak nenapuchla, ale teda neviem z akého. Použila som ovsené mlieko a cesto dala do veľkého klasického plechu, inak som išla podľa receptu. Nevieš mi prosím poradiť v čom by mohol byť problém? Ďakujem

    Reply
    1. Surová dcérka 14. februára 2023 at 8:44

      Ahoj, to sta stáva napríklad je kypriaci prášok starší alebo pri premiešaní cesta, kedy sa stáva až gumové. :)

      Reply
  7. Kristína 11. júla 2023 at 17:44

    Mňam! Koláč sa super vydaril. Do koláču som použila rebarboru a jahody, múku som použila bezlepkovú samokypriacu (Doves Farm Foods) a pridala som do cesta holandské kakao. Bála som sa, že cesto nenakysne a ostane spľasnuté malé, lebo ovocia bolo veľa a pustilo šťavu, ale nakoniec krásne nakyslo a ostalo šťavnaté. Na vrch som už len lyžičkou rozfrckala malinový džem a posypala kokosom. Pol plechu zmizlo hneď! Určite spravím koláč znovu, je to mňamka! :))

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *