Vegan Magnum? Ochutnávka s Dewii

Na Slovenský a Český trh práve prišlo vegan Magnum. Dokonca dve. Magnum Classic a Magnum Almond. Skvelá práva pre vegánstvo ako teké. Ak už aj Magnum reaguje na vegánsky trend, sme na skvelej ceste. Vegánstvo bude čoskoro naozaj dostupné a ľahké pre každého. Aj pre ľudí, ktorý by nevedeli odolať nanukom Magnum.

Krátke info, ktoré potrebujete vedieť: Na Slovensku bude vegan Magnum len v obchodoch Billa. V Česku zase len v obchodoch Albert. Doteraz nie sú v každej predajni, ale postupne sa objavujú.

Cena: V Alberte 44,90 czk. V Bille 1,09 eur v uvádzacej zľave. Asi 1,60 eur bez zľavy.

Zloženie vegan Magnum Classic a vegan Magnum Almond: voda, cukor, kakaové maslo, kakaová hmota, glukózový sirup, kokosový olej, glukózovo-fruktózový sirup, hrachová bielkovina, arómy, emulgátory (slnečnicový lecitín), kúsky vanilkových strukov, stabilizátory (E412,E410,E407) jedlá soľ, farbivo E160a. Všetky zložky sú rastlinné. Vegan Magnum Almond naviac obsahuje ešte mandle.

Info pre alergikov: Môže obsahovať stopy mlieka. Vegan Magnum Almond môže obsahovať aj stopy iných orechov. Ak nie ste alergik ale vegán, tak vás riziko kontaminácie pri výrobe zaujímať nemusí. Ak máte alergiu, tak si to zvážte ako pri každom produkte, kde môžu byť stopové množstvá.

Zaujímavou zložkou je hrachová biekovina. Vegáni ocenia?

Samozrejme som bola odhodlaná vyskúšať vegánske magnum medzi prvými. Pozvala som si Dewii, ktorá reprezentovala iné chuťe a Česko, aby ochtunala so mnou. Ochutnávku spolu s Dewii si môžete pozrieť na mojom youtube.

Ako chutí vegan magnum?

Mne aj Dewii vegánske magnum chutilo. Bolo sladké, oba druhy sú fakt sladké. Čím viac sa rozmrazia, tým sladšie chutia. Konzistencia je krásne krémová, čokoláda chrumkavá. Pre nás na nerozoznanie od originálu

Samozrejme je to nanuk, ktorý nie je základom zdravej stravy. Ani zďaleka. Ani s hráškovým proteínom. Ale je to odmena, ktorá teraz bude reprezentovať vegánstvo po svete. S Dewii sme sa porozprávali aj o našom pohľade na veľké korporácie, ktoré sa rozhodnú pripraviť vegánsky produkt. Napríklad taký McDonald a ich vegan burger.

Aj keď sa to najskôr môže vegánom zdať ako niečo, čo by sme nemali podporovať. Veď len firmy chcú na vegánstve zarobiť. Tak opak je pravdou. Nech je dôvod akýkoľvek, zvieratám je to jedno. Ak sme etický vegáni, mali by sme vítať každú snahu, ktorá zmierňuje utrpenie zvierat.

Takto sa vegánske produkty dostanú k širšej verejnosti a budú mäť vačšiu reklamu, ako od menších vegánskych značiek, ktoré nie sú mainstream.

Ani ja, ani Dewii sme tiež neboli nadšené, keď sme videli ako vegánske znacky skupujú veľké „neetické“ korporácie. Alebo keď sme sa pohrávali s myšlienkou, vegánskeho McDonald. Ale teraz tieto veci vítame, lebo vieme, že sú dobrým znamením a krokom. Ak o nich váhate, odporúčam vám knihu od Tobiasa Leenaerta, How to creave a vegan world.

vegan magnum


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 3 517 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *