Vegan medovníky plnené lekvárom
Archives Slovenská kuchyňa
Menší chlieb
Menší chlieb
Chlieb
Chlieb
Rajčinový aspik à la caprese
Rajčinový aspik à la caprese
Banány v čokoláde
Banány v čokoláde
Šuhajdy
Šuhajdy
Vegan jablkové pité
Vegan jablkové pité
Vegan Horalky
Vegan Horalky
Vegan strukový prívarok
Domáci prívarok z fazuľových strukov je slovenskou klasikou. Vegan strukový prívarok odporúčam z domácich luskov, tak chutí najlepšie.
Marhuľové guľky
Vegan marhuľové guľky zo zemiakového cesta a s makom patria k letným prázdninám u babičky. Tu je náš rodinný a tradičný recept.
Mrkvový džem – falošný marhuľovo mangový džem
Mrkvový džem je taký malý zázrak. Chutí totiž viac ako marhuľovo mangový džem. Preto ho môžete použiť namiesto marhuľového džemu.
Vegan rebarborová bublanina
Domáca vegan rebarborová bublanina, ktorá je na nerozoznanie od klasickej bublaniny. Sťavnatá a nadýchaná, s kyslou rebarborou či jahodami.
Vegan reďkovková nátierka s „tvarohom“
Ak mám doma biele tofu a zeleninu, nátierka je za pár minút hotová aj zjedená. Tak vznikla aj skvelá vegan reďkovková nátierka s tvarohom.
Vegan syrová roláda s paprikou
Vegan syrová roláda nemie chýbať na Veľkú noc či iné sviatky na žiadnom stole. Ani na tom vegánskom. Tento jednoduchý recept všetkých nadchne!
Vegan Veľkonočný pletenec
Vegan veľkonočný pletenec je spolu s nádievkou pre mňa kulinárskou definíciou Veľkej noci a sviatky bez neho nedokážem predstaviť.
Vegan parené buchty: na slano s „mäsom“ aj sladko s džemom
Ak ste klasici, tak som tento recept pripravila tak, aby ste si mohli spraviť vegan parené buchty na sladko. Ale určite ich skúste na slano!
Vegan vajíčková nátierka s pažítkou
Skvelá vegan vajíčková nátierka na neskoré nedeľné raňajky. Vďaka čiernej soli Kala Namak chutí ako z pravých vajíčok, ale je oveľa zdravšia.
Vegan punčové rezy ako z cukrárne
Punčové rezy s’jedným z najklasickejších dezerov z cukrární nášho detstva. Preto každého vegána potešia aj tieto skvelé vegan punčové rezy.