Vegan Mrkvová torta s vanilkovým krémom

Ingrediencie na 1 mrkvový korpus:
 140 g raslinného mlieka sójové, mandľové
 6 g jablčného octu 1 ČL
 50 g repkového oleja
 30 g jablkového pyré
 1,50 g sušenej Bio pomaračovej kôry 1/2 ČL, voliteľné
 85 g celozrnnej špaldovej múky
 85 g hladkej pšeničnej múky
 3,50 g kypriaceho prášku 1 ČL
 2,50 g jedlej sódy 1/2 ČL
 2 g mletej škorice 1 ČL
 2,50 g perníkového korenia 1 ČL
 70 g kryštálového cukru alebo 90 g erythritolu
 50 g vlašských orechov
 170 g nastrúhanej mrkvy
Vanilkový krém:
 350 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové...)
 50 g kryštálového cukrualebo 65 g erythritolu
 50 g kukuričného škrobu
 ½ vanilkového luskualebo 2x vanilkový cukor s pravou vanilkou, alebo 2 ČL vanilkovej pasty
 150 g jablkového pyré
 štipka soli
 200 g rastlinného maslaAlsan, Naturli
 3 g slnečnicového/sójového lecitínu - emulgátoru1 ČL, voliteľné - viac nižšie