Karfiolový šalát s machovkou

So šalátami v reštauráciach mám vždy problém, lebo ich nepovažujem za šalát. Chýba kreatíva aj zaujímavý dresing. Pár listov s rajčinou šalát nie je, ale ten nasledujúci mix, je skutočný karfiolový šalát.

Na základ potrebujeme:
– 1 karfiol
– 2 uhorky
– zväzok reďkovky
– 2 papriky
– 200g cherry rajčiniek
– machovku/ physalis
– pažítku
– kôpor
– slnečnicové klíčky

Čaká nás veľa krájania. Najskôr si nakrájame surový karfiol. Končeky som nakrájala na malé kúsky a zvyšok – stonku som rozmixovala na drobnú drť v kuchynskom robote. Kúsky karfiolu s drť som premiešala vo veľkej šalátovej nádobe. Pridala som nakrájané aj ostatné ingrediencie a dobre premiešala. Machovku som si odložila až na dozdobenie. Dodá šalátu skvelú ovocnú bodku. Machovku si ľahko dopestujete v záhrade, ale dá sa bežne kúpiť.

DSC_0255up

Na dressing potrebujeme:
– 1 cukinu
– 1 avokádo
– šťavu z jedného citróna
– lístky bazalky
– kôpor
– kmín
– 1-2 strúčiky cesnaku
– sumac korenie (môžete vynechať, bežne ho dostať v Indií)

Všetky ingredience dáme do mixéra a  rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme korením tak,a by nám intenzita vyhovovala. Potom dresing vylejeme na zeleninu a opäť premiešame. Karfiolový šalát je ideálne nechať chvíľu odležať, aby  sa chute dobre premiešali. Na druhý deň bol ešte lepší :) Dozdobíme machovkou a je to dokonalé. Je to jeden z najlepších šalátov, ktorý som dávala ochutnávať každému, koho som stretla!


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 544 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Raw dressing na šalát. 11 spôsobov ako ochutiť šaláty - Surová Dcérka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *