Marhuľa v našej záhrade nám pripravuje kopec plodov, ktoré sú skvelým obedom, ale aby sa všetko stihlo zjesť, niečo treba aj zamraziť a niečo využiť na zmrzlinu či takúto tortu. Raw marhuľová torta je sezónna záležitosť, takže si ju treba vychutnať.
Na korpus raw marhuľovej torty torty potrebujeme:
– misku(300ml) namočených a presušených mandlí
– misku namočeného sušeného ovocia- figy a datle
– 2-3PL strúhaného kokosu (nenamočený)
– trocha nastrúhanej kôry z limetky
– 1-2PL raw kakaa
Všetko spolu spracujeme v kuchynskom robote a natlačíme na dno formy na torty.
Na krém potrebujeme:
– misku namočených kešu orieškov
– misku vykôstkovaných zrelých marhúľ
– cca. 7-8PL kokosového oleja
– 4 PL agáve
– 1 vanilkový lusk
– šťava s pol citróna
Všetko spolu v mixéri spracujeme na hladký krém. Na koprus poukladáme ďalšie marhule, ak chceme, a korpus zalejeme krémom. Dáme na noc stuhnúť do chladničky. Ozdobíme napríklad srdiečkami so škorice, ktoré si vystrihneme z papiera alebo si môžeme zadovážiť takúto šablónu.
Po stuhnutí je raw marhuľová torta hotová a múžeme ju konzumovať.