Raw marhuľová torta na leto

Marhuľa v našej záhrade nám pripravuje kopec plodov, ktoré sú skvelým obedom, ale aby sa všetko stihlo zjesť, niečo treba aj zamraziť a niečo využiť na zmrzlinu či takúto tortu. Raw marhuľová torta je sezónna záležitosť, takže si ju treba vychutnať.

Na korpus raw marhuľovej torty torty potrebujeme:
– misku(300ml) namočených a presušených mandlí
– misku namočeného sušeného ovocia- figy a datle
– 2-3PL strúhaného kokosu (nenamočený)
– trocha nastrúhanej kôry z limetky
– 1-2PL raw kakaa

Všetko spolu spracujeme v kuchynskom robote a natlačíme na dno formy na torty.

Na krém potrebujeme:
– misku namočených kešu orieškov
– misku vykôstkovaných zrelých marhúľ
– cca. 7-8PL kokosového oleja
– 4 PL agáve
– 1 vanilkový lusk
– šťava s pol citróna

Všetko spolu v mixéri spracujeme na hladký krém. Na koprus poukladáme ďalšie marhule, ak chceme, a korpus zalejeme krémom. Dáme na noc stuhnúť do chladničky. Ozdobíme napríklad srdiečkami so škorice, ktoré si vystrihneme z papiera alebo si môžeme zadovážiť takúto šablónu.

Po stuhnutí je raw marhuľová torta hotová a múžeme ju konzumovať.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 100 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *