Raw strava ponúka široké možnosti ako si pripraviť chutné a zdravé dezerty pomocou surového ovocia či orieškov. Dnes máme pre vás skvelý recept. Raw čokoládovo-kokosová torta. Ak si chcete tortu pripraviť, tu je recept:
Na korpus potrebujeme:
– 100g naklíčenej pohánky
– 100g vlašských orechov (namočených cez noc a presušených)
– 100g strúhaného kokosu
– 200g sušených hrozienok (namočených cca. hodinu)
– 2PL karobu alebo nepraženého kakaa
– agáve – podľa chuti, ak je treba dosladiť
Všetky ingrediencie spracujeme v kuchynskom robote s nožmi v trave S. Vzniknuté cesto natlačíme na dno formy na tortu.
Na kokosový krém potrebujeme:
– 150g strúhaného kokosu (namočený, vodu nezlievať)
– 150g kešu (cez noc namočených)
– šťava z jedného citróna
– agáve – na osladenie podľa chuti
– 6PL kokosového oleja
– voda – ak by sa krém zdal moc hustý, mal by sa pekne liať
– čučoriedky (200g)
Kokos zalejeme vodou tak, aby bol ponorený a necháme vo vode 1-2 hodiny. Vodu potom nezlievame. Z kešu orieškov ale vodu zlejeme. Čučoriedky necháme bokom a ostatné zložky spolu rozmixujeme na hladký krém. Ak by bol príliš hustý, môžeme pridať vodu, aby sa pekne lial. Krém nalejeme na korpus, poukladáme doňho čučoriedky a nechám na chvíľu stuhnúť v mrazničke.
Na čokoládový krém potrebujeme:
– 250g kešu(cez noc namočených)
– 1 banán
– 2PL nepraženého kakaa
– 50g roztopenej 100% čokolády
– 6PL kokosového oleja
– agáve podľa chuti
Opäť spolu všetky ingrediencie rozmixujeme na hladký krém, ktorý bude vrchnou vrstvou torty. Po naliatí na korpus necháme tortu cez noc stuhnúť v chladničke alebo mrazničke – podľa toho, ako dobre bude tuhnúť.
Potom môžeme tortu ozdobit podľa fantázie. Napríklad posypať kakaom a ozdobiť guličkami z hmoty korpusu, ktoré stačí obaliť v kokose a kakaovom prášku. Raw čokoládovo-kokosová torta
prosím vás, koľko tých čučoriedok dávate do krému a čo je to agáve? ďakujem, Soňa
Čučoriedok stačí jedno balenie – 200gramov ale môžete použiť koľko chcete kedže sa nedávajú do cesta ale ako celé do torty :) Agáve je sirup, sladidlo, pôvodom z Mexika, bežne dostať v obchode ako alternatívu k sladidlám.
Dobrý deň, prosím Vás, keď nebudem používať kuchynský robot, suroviny na korpus je potrebné len zmiesat, alebo pomixovat?
Dobrý deň, suroviny treba rozmixovať aby spolu držali :)
Prosim, ingrediencie mam vazit v suchom, ci mokrom stave?
Ingrediencie váž za sucha :)
Dobry den, aku nahradu mozem pouzit namiesto naklicenej pohanky do korpusu? dakujem pekne :)
Dobrý deň, možete si spravit nejaký iný druh korpusu zo semienok, orieskov a suseneho opvocia, na blogu je ich viac :)