Raw čokoládovo-kokosová torta s čučoriedkami

Raw strava ponúka široké možnosti ako si pripraviť chutné a zdravé dezerty pomocou surového ovocia či orieškov. Dnes máme pre vás skvelý recept. Raw čokoládovo-kokosová torta. Ak si chcete tortu pripraviť, tu je recept:

Na korpus potrebujeme:

– 100g naklíčenej pohánky
– 100g vlašských orechov (namočených cez noc a presušených)
– 100g strúhaného kokosu
– 200g sušených hrozienok (namočených cca. hodinu)
– 2PL karobu alebo nepraženého kakaa
– agáve – podľa chuti, ak je treba dosladiť

Všetky ingrediencie spracujeme v kuchynskom robote s nožmi v trave S. Vzniknuté cesto natlačíme na dno formy na tortu.

Na kokosový krém potrebujeme:

– 150g strúhaného kokosu (namočený, vodu nezlievať)
– 150g kešu (cez noc namočených)
– šťava z jedného citróna
– agáve – na osladenie podľa chuti
– 6PL kokosového oleja
– voda – ak by sa krém zdal moc hustý, mal by sa pekne liať
– čučoriedky (200g)

Kokos zalejeme vodou tak, aby bol ponorený a necháme vo vode 1-2 hodiny. Vodu potom nezlievame. Z kešu orieškov ale vodu zlejeme.  Čučoriedky necháme bokom a ostatné zložky spolu rozmixujeme na hladký krém. Ak by bol príliš hustý, môžeme pridať vodu, aby sa pekne lial. Krém nalejeme na korpus, poukladáme doňho čučoriedky a nechám na chvíľu stuhnúť v mrazničke.

Na čokoládový krém potrebujeme:

– 250g kešu(cez noc namočených)
– 1 banán
– 2PL nepraženého kakaa
– 50g roztopenej 100% čokolády
– 6PL kokosového oleja
– agáve podľa chuti

Opäť spolu všetky ingrediencie rozmixujeme na hladký krém, ktorý bude vrchnou vrstvou torty. Po naliatí na korpus necháme tortu cez noc stuhnúť v chladničke alebo mrazničke – podľa toho, ako dobre bude tuhnúť.

Potom môžeme tortu ozdobit podľa fantázie. Napríklad posypať kakaom a ozdobiť guličkami z hmoty korpusu, ktoré stačí obaliť v kokose a kakaovom práškuRaw čokoládovo-kokosová torta


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 9 735 times, 5 visits today)

8 Comments

  1. Sona Mayer 25. októbra 2015 at 13:10

    prosím vás, koľko tých čučoriedok dávate do krému a čo je to agáve? ďakujem, Soňa

    Reply
    1. Raw Daughter 26. októbra 2015 at 14:26

      Čučoriedok stačí jedno balenie – 200gramov ale môžete použiť koľko chcete kedže sa nedávajú do cesta ale ako celé do torty :) Agáve je sirup, sladidlo, pôvodom z Mexika, bežne dostať v obchode ako alternatívu k sladidlám.

      Reply
  2. M 1. júla 2020 at 9:00

    Dobrý deň, prosím Vás, keď nebudem používať kuchynský robot, suroviny na korpus je potrebné len zmiesat, alebo pomixovat?

    Reply
    1. Surová dcérka 1. augusta 2020 at 11:37

      Dobrý deň, suroviny treba rozmixovať aby spolu držali :)

      Reply
  3. Anna 31. júla 2020 at 10:02

    Prosim, ingrediencie mam vazit v suchom, ci mokrom stave?

    Reply
    1. Surová dcérka 1. augusta 2020 at 11:34

      Ingrediencie váž za sucha :)

      Reply
  4. Ivana 9. novembra 2020 at 21:16

    Dobry den, aku nahradu mozem pouzit namiesto naklicenej pohanky do korpusu? dakujem pekne :)

    Reply
    1. Surová dcérka 13. novembra 2020 at 13:18

      Dobrý deň, možete si spravit nejaký iný druh korpusu zo semienok, orieskov a suseneho opvocia, na blogu je ich viac :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *