Raw čokoládové tartaletky

Keď je pre vás raw torta príliš veľké sústo, môžete si pripraviť takéto raw čokoládové tartaletky ako my. Vytiahnite formičky  a poďte sa s nami hrať.

Na základ potrebujete:
– 100g kokosu
– 80g dalí
– 2PL kokosového oleja
– prášok z brusníc alebo sušené brusnice
– trochu vody

V mixéry alebo kuchynskom robote si rozmixujeme kokos, datle, olej a trochu vody. Brusnice môžete ale nemusíte použiť, my sme mali prášok zo sušených brusníc, takže sme pridali ešte 3 polievkové lyžičky. Keď vám z mixéra vyjde dostatočne lepivá a súdržná hmota, môžeme plniť formičky na čokoládové tartaletky. 

Čokoládové Tartaletky raw

Formičky sme si vystlali potravinárskou fóliou a na ňu sme dali naše cestíčko a povtláčali ho do každého záhybu. Vďaka fólií sa nám budú košíčky lepšie vyťahovať. Ale predtým ich dáme do mrazničky stuhnúť tak na hodinu. My sme spravili 4 košíčky a zvyšok hmoty sme použili na raw guličky na odzobenie už hotových tartaletiek.

Na čokoládový krém budete potrebovať:

– 1 zrelé avokádo
– 1 zrelý žltý banán
– 3 PL kakaa
– 2 PL  datlového sirupu alebo iného sladidla

Čokoládové Tartaletky raw

Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme, dosladíme a dochutíme kakaom podľa svojej chuti a toho, ako veľmi čokoládový chceme mať krém. Ten už len nalejeme do košíčkov, keď stuhnú a vytiahneme ich z formičiek. Čokoládové tartaletky sme ozdobili lesným ovocím, kokosom, mätou a raw guľkami. Takto môžete raw čokoládové tartaletky nechať v chladničke 2-3 dni minimálne :)

IMG_2486t

 

(Visited 101 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Katarina 21. marca 2016 at 11:31

    Vyzera to super. Urcite vyskusam.

    Reply
  2. Gabriela 7. apríla 2016 at 12:59

    Aj Vy sa môžete mýliť…… zrejme ste ešte nikdy neboli na žiadnej z kakaových plantáží, lebo potom by ste museli vedieť ako sa čokoláda a kakao vyrába a vedeli by ste že raw kakao NEEXISTUJE ! Ked sa kakaový bôb suší a fermentuje pod banánovými listami (inak sa nesušia) a pod nimi je v tropoch pod tými listami nie 38 stupnov ale viac ako 80-90 stupňov neexistuje aby to bolo raw…… A pražia sa preto lebo by ste mali z nich tisícky smrteľne nebezpečných baktérii ….. na svete žiaľ zatial neexistuje žiadna sušiareň kakaových bobôv žiadna čokoládovňa to nevyrába na svete ktorá by splňala 38stupnov Celzia.
    Takže neviem čo sú toto za múdre vymyslené “smery” ktoré sa snažia človeku natlačiť niečo čo reálne nie je možné. Jahoda a malina z vašej záhradke to áno ale banány a kakao – prosím vás pekne Vy ani nechcite vedieť čo zjete v tých banánoch….. Neviem či aj nie viac ako v tých rybách. Tie ryby sú na tom lepšie ako tie banány verte my a to pritom nie som za kruté zabíjanie rýb ani zvierat. Ak neviete niekam vkročiť osobne – a presvedčiť sa tak nepresviečajte iných ktorí vedia viac lebo niekde boli fyzicky. Tvárite sa veľmi presvedčivo ale to nestačí…..možno budete prvá na svete ktorá bude kakaové bôby sušiť pri 38 stupňoch :o)

    Reply
    1. mm Raw Daughter 7. apríla 2016 at 16:50

      Gabriela, vieme ze kakao existuje len pražené aj ked moze mat casto na sebe značku raw, ale nie sme tak dogmatické a tak ako kešu, mandle a ine veci, ktore sa povazuju za raw aj ked nie su, objavuju sa v nasich receptoch na raw gurment, lebo aj ked je pohlad jednotlivca iný ( tiez poznam dalsich ludi co si myslia ze niektore tropicke ovocie je horsire ako maso) studie a dopady jednotlivých potravín budu vždy v prospech raslinnej streavy, aj ked pestovanie nie je tiez v poriadku a treba ho zmenich ako velkochovy :)
      A tu sa žiadne komentáre nemažú. Napísali ste komenár o 13:00 a ja som prisla na blog až teraz a až teraz ho schválila. Takže žiadna dráma a očiernovanie, že tu nechceme ludom povedat ze kakao nie je raw a neviem co, prosím :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *