Ako spraviť deň detí naozaj zdravým a dokonca jahodovým? Pripravili sme raw jahodovú tortu v rôznych variáciách! Inšpirujte sa. Raw jahodová torta patrí k našim obľúbencom.
Na korpus raw jahodovej torty potrebujeme:
– 200g namočených a presušených mandlí
– 100g namočených datlí
– pol šálky (70g) strúhaného kokosu
– šťava z pol pomaranča
– šťava s pol citróna
– nastrúhaná kôra z pomaranča aj citróna
Mandle sme nechali vo vode cez noc a pred použitím z nich aj z datlí vodu zlejeme. Potom všetko spracujeme v kuchynskom robote alebo mixéri na cesto. Pozrite si výrobu torty tu, ak si to chcete vizualizovať.
Na krém raw jahodovej torty potrebujeme:
– šálka (125g) namočených kešu orechov
– 100ml kokosového oleja
– 200g jahôd
– 2-3PL lyžice agáve
– trocha šťavy s pomaranča
Aj kešu po noci vo vode presušíme a potom všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.
Polovicu hmoty na korpus som natlačila do formy (priemer 10cm) a druhú som si odložila. Na korpus som naukladala nakrájané jahody a aj plátky jahôd okolo formy, zaliala krémom a dala stuhnúť. Po stuhnutí som ozdobila jahodami v čokoláde (kakao, kokosový olej, agáve) a čučoriedkami.
Šarlotu som urobila tak, že som si misku vystlala potravinárskou fóliou, na ňu som naukladala plátky jahôd, zaliala ich jahodovým krémom do ktorého som pridala čučoriedky. Nechala stuhnúť a po stuhnutý dala na vrch druhú polovicu korpusu, položila na vrch tanierik, preklopila a stiahla fóliu.
Tortičky sú neskutočné lahodné. Skúšajte a dajte skúsiť aj nerawákom, budú sa olizovať až za ušami :) Raw jahodová torta je ideálna odmena na jar.
Viac fotografií v našom albume.