Maliny a čokoláda sú geniálnou kombináciou. Táto raw čokoládová torta s malinami sa ochutnávala na našej prednáške v Senci a mala veľký úspech. Takže tu je recept.
Na korpus potrebujeme:
– 250g vlašských orechov
– 150g hrozienok
– 100g datlí
– 50g sušeného kokosu
– šťava z polovice citróna a trochu kôry
Orechy, hrozienka aj datle najskôr namočíme do vody aspoň na 3 hodiny, alebo cez noc. Po zmäknutí vodu zlejeme a všetky ingrediencie spracujeme v kuchynskom robote na hmotu, ktorá spolu drží a lepí sa. Hmotou vysteliemie dno formy na tortu. Na korpus si rozložíme mrazené maliny.
Na čokoládový krém potrebujeme:
– 200g kešu orieškov
– 1 zrelé avokádo
– 4 banány
– 5PL kokosového oleja
– 3PL kakaa
– hrsť datlí
– trochu citrónovej šťavy
– polovica vanilkového lusku
Datle, ktoré nám krém dosladia, tiež namočíme do vody aby zmäkli, ak nemáme čerstvé. Všetky ingrediencie rozmixujeme mixérom na hladký krém, ktorý navrstvíme do formy na korpus s malinami. Zarovnáme a tortu môžeme dať chladiť, aby stuhla a mohli sme naniesť poslednú vrstvu.
Na citrónovo – malinovú polevu potrebujeme:
– 100g kešu orieškov
– šťava s jedného citróna
– polovocu vanilkového lusku
– 2 až 3PL kokosového oleja
– maliny
– trochu agáve na osladenie
Kešu oriešky treba znova namočiť a scediť pred rozmixovaním. Maliny si odložíme bokom a ostatné ingrediencie spolu roxmixujeme. Tak vznikne citrónový krém. Polovičku z neho natrieme na stuhnutú tortu. Do druhej polovice pridáme niekoľko malín a znova rozmixujeme. Malinovým krémom môžeme tortu ozdobiť podľa fantázie.
Raw čokoládová torta je hotová, keď ju necháme cez noc v chladničke alebo mrazničke. Ak sme použili dostatok kokosového oleja, krásne stuhne.
To vypadá úžasně! Je na to potřeba kvalitní mixér, nebo to zvládne i běžné „prdítko“? :)
Děkuji za odpověď.
My používame Optimum a Klarstein, to su lepsie miseri, na oriesky je to lepsie kvoli konzistencii, ale treba skusat, aj prditka dokazu niekedy velke veci :D
Ahoj. Akeho priemeru si prosim pouzila korpus? Dakujem za odpoved.
Lucia
Ahoj, bude to klasicka forma okolo 25 cm :) Nie je to uplne podstatne, ked budes mat mensiu, bude len torta vyšša :)