Raw Čokoládová torta s malinami

10923537_785738214807917_7920275046837457518_n

 

Maliny a čokoláda sú geniálnou kombináciou. Táto raw čokoládová torta s malinami sa ochutnávala na našej prednáške o raw strave v Sai Welness Senec. A tu je recept.

Na korpus potrebujeme:

– 250g vlašských orechov
– 150g hrozienok
– 100g datlí
– 50g sušeného kokosu
– šťava z polovice citróna a trochu kôry

Orechy, hrozienka aj datle najskôr namočíme do vody aspoň na 3 hodiny, alebo cez noc. Po zmäknutí vodu zlejeme a všetky ingrediencie spracujeme v kuchynskom robote na hmotu, ktorá spolu drží a lepí sa. Hmotou vysteliemie dno formy na tortu. Na korpus si rozložíme mrazené maliny.

Na čokoládový krém potrebujeme:

– 200g kešu orieškov
– 1 zrelé avokádo
– 4 banány
– 5PL kokosového oleja
– 3PL kakaa
– hrsť datlí
– trochu citrónovej šťavy
– polovica vanilkového lusku

Datle, ktoré nám krém dosladia, tiež namočíme do vody aby zmäkli, ak nemáme čerstvé.  Všetky ingrediencie rozmixujeme mixérom na hladký krém, ktorý navrstvíme do formy na korpus s malinami. Zarovnáme a tortu môžeme dať chladiť, aby stuhla a mohli sme naniesť poslednú vrstvu.

Na citrónovo – malinovú polevu potrebujeme:

– 100g kešu orieškov
– šťava s jedného citróna
– polovocu vanilkového lusku
– 2 až 3PL kokosového oleja
– maliny
– trochu agáve na osladenie

Kešu oriešky treba znova namočiť a scediť pred rozmixovaním. Maliny si odložíme bokom a ostatné ingrediencie spolu roxmixujeme. Tak vznikne citrónový krém. Polovičku z neho natrieme na stuhnutú tortu. Do druhej polovice pridáme niekoľko malín a znova rozmixujeme. Malinovým krémom môžeme tortu ozdobiť podľa fantázie.

Čokoládovú tortu s malinami necháme cez noc v chladničke alebo mrazničke. Ak sme použili dostatok kokosového oleja, krásne stuhne.

(Visited 150 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Lenka 12. februára 2016 at 19:53

    To vypadá úžasně! Je na to potřeba kvalitní mixér, nebo to zvládne i běžné “prdítko”? :)
    Děkuji za odpověď.

    Reply
    1. mm Raw Daughter 13. februára 2016 at 11:28

      My používame Optimum a Klarstein, to su lepsie miseri, na oriesky je to lepsie kvoli konzistencii, ale treba skusat, aj prditka dokazu niekedy velke veci :D

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *