Raw čokoládovo malinová torta

Maliny a čokoláda sú moja obľúbená kombinácia. Preto vznikla aj táto raw čokoládovo malinová torta. Tu je recept aj pre vás.

Na korpus potrebujeme:
– miska jednozrnky ( cez noc namočená vo vode)
– 10 datlí
– 10 sušených sliviek ( cez noc namočených vo vode)
– 4PL strúhaného kokosu
– trochu citrónovej kôry

Jednozrnku a slivky dobre osušíme po noci vo vode a spolu s datlami a citrónovou kôrou rozmixujeme. Na záver vmiešame kokos a všetko natlačíme na dno tortovej formy.

Na čokoládový krém potrebujeme:
– 4 zrelé banány (čierne bodky sú podmienkou zrelosti!)
– hrsť kešu orieškov (cez noc namočených v vode a dobre presušených)
– 2PL kokosového oleja
– 4PL raw kakaa
– polovica vanilkového lusku
– šťava z jedného citrónu

Všetko spolu rozmixovať na hladký krém, na korpus poukladať maliny a potom ich zaliať čokoládovým krémom. Potom odložíme všetko do chladničky aspoň na pol dňam aby mala raw čokoládovo malinová torta pevný krém.

Na malinovú polevu potrebujeme:
– 2 zrele banány
– misku malín
– 1PL kokosového oleja ak chcete aby poleva stuhla, my sme olej nepoužili a poleva zostala tekutejšia.

Takže banány a maliny spolu rozmixujeme a nalejeme na tortu. Ozdobíme malinami a kúskami kokosu. Necháme stuhnúť v chladičke alebo mrazničke. Potom je raw čokoládovo malinovú torta hotová.

Viac fotografií v našom albume.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 040 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Eva 13. októbra 2019 at 13:49

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako je možné že vám to drží. Mne sa to celé roztieklo, úplné blato, a to som postupovala podľa receptu. Ďakujem za odpoveď

    Reply
    1. Surová dcérka 28. novembra 2019 at 9:10

      Dobrý deň, pri dobrom zmrazení by sa to stať nemalo, pripadne prilis vela vody pri malinách :)

      Reply
      1. Karina 19. marca 2020 at 17:13

        Dobrý deň, zajtra sq chystám robiť tuto raw tortou od Vás len sa chcem opýtať aký priemer mala Vasq tortova forma v ktorej ste ju robila ? Aby som vedela pripadne kúpiť viac surovín nakoľko moja ma 26 cm. Ďakujem

        Reply
        1. Surová dcérka 22. marca 2020 at 18:19

          Dobrý deň, naša forma mala tak 24 cm, čo nie je taký rozdiel, keď tak bude nižšia. :)

          Pekný deň

          Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *