Maliny a čokoláda sú moja obľúbená kombinácia. Preto vznikla aj táto raw čokoládovo malinová torta. Tu je recept aj pre vás.
Na korpus potrebujeme:
– miska jednozrnky ( cez noc namočená vo vode)
– 10 datlí
– 10 sušených sliviek ( cez noc namočených vo vode)
– 4PL strúhaného kokosu
– trochu citrónovej kôry
Jednozrnku a slivky dobre osušíme po noci vo vode a spolu s datlami a citrónovou kôrou rozmixujeme. Na záver vmiešame kokos a všetko natlačíme na dno tortovej formy.
Na čokoládový krém potrebujeme:
– 4 zrelé banány (čierne bodky sú podmienkou zrelosti!)
– hrsť kešu orieškov (cez noc namočených v vode a dobre presušených)
– 2PL kokosového oleja
– 4PL raw kakaa
– polovica vanilkového lusku
– šťava z jedného citrónu
Všetko spolu rozmixovať na hladký krém, na korpus poukladať maliny a potom ich zaliať čokoládovým krémom. Potom odložíme všetko do chladničky aspoň na pol dňam aby mala raw čokoládovo malinová torta pevný krém.
Na malinovú polevu potrebujeme:
– 2 zrele banány
– misku malín
– 1PL kokosového oleja ak chcete aby poleva stuhla, my sme olej nepoužili a poleva zostala tekutejšia.
Takže banány a maliny spolu rozmixujeme a nalejeme na tortu. Ozdobíme malinami a kúskami kokosu. Necháme stuhnúť v chladičke alebo mrazničke. Potom je raw čokoládovo malinovú torta hotová.
Viac fotografií v našom albume.
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako je možné že vám to drží. Mne sa to celé roztieklo, úplné blato, a to som postupovala podľa receptu. Ďakujem za odpoveď
Dobrý deň, pri dobrom zmrazení by sa to stať nemalo, pripadne prilis vela vody pri malinách :)
Dobrý deň, zajtra sq chystám robiť tuto raw tortou od Vás len sa chcem opýtať aký priemer mala Vasq tortova forma v ktorej ste ju robila ? Aby som vedela pripadne kúpiť viac surovín nakoľko moja ma 26 cm. Ďakujem
Dobrý deň, naša forma mala tak 24 cm, čo nie je taký rozdiel, keď tak bude nižšia. :)
Pekný deň