Palacinková roláda s oreo sušienkami (vegan)

Palacinková roláda s oreo sušienkami vo vegánskej verzií je dokonalý dezert ak milujete palacinky, šľahačku a oreo. Ak sa bojíte rolád z piškótového cesta, ktoré ľahko praskajú, vyskúšajte túto jednoduchú verziu z palaciniek. Z cesto z mandľového mlieka si pripravíte 8 tenkých palaciniek. Prvá sa samozrejme nepodarí a potrhá, tak ju zjete. S tým rátam. Zvyšných 7 potriete vyšľahanou rastlinnou šľahačkou s trochou cukru a posypete rozdrvenými oreo sušienkami. Zrolujte, polejte, nechajte stuhnúť. A ani neuveríte aká je to dobrota! Jedna z najlepších rolád aké ochutnáte a bez trápenia a pečenia.

Palacinková roláda s oreo sušienkami:

Množstvo8 porcií
Celkovo45 minút

Palacinky:
 600 ml mandľového mlieka
 90 g cukru
 ½ ČL jedlej sódy
 ½ ČL jablčného octu (octu alebo citrónovej šťavy)
 štipka soli
 170 g hladkej múky
 30 g holandského kakaa
Plnka:
 150 ml rastlinnej smotany na šľahanieOatly
 1 PL cukru
 6 oreo sušienok
Zrkadlová poleva
 100 ml rastlinnej smotany na šľahanie
 75 g horkej čokolády
 40 g cukru
 30 ml vody
 ½ ČL agar agar

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

Palacinky:
 600 ml mandľového mlieka
 90 g cukru
 ½ ČL jedlej sódy
 ½ ČL jablčného octu (octu alebo citrónovej šťavy)
 štipka soli
 170 g hladkej múky
 30 g holandského kakaa
Plnka:
 150 ml rastlinnej smotany na šľahanieOatly
 1 PL cukru
 6 oreo sušienok
Zrkadlová poleva
 100 ml rastlinnej smotany na šľahanie
 75 g horkej čokolády
 40 g cukru
 30 ml vody
 ½ ČL agar agar

Directions

Palacinková roláda s oreo sušienkami
Palacinková roláda s oreo sušienkami vegánska

Ak máte mixér, všetky ingrediencie na palacinky dajte do mixéra a rozmixujte na hladké tekuté cestíčko. Ak miešate ručne, tak zmiešajte všetko okrem múky a kakaa. Múku a kakao potom postupne preosejte k mlieku, aby nevznikali hrudky.

Z cesta opečte na panvici 8 palaciniek. Prvú zjedzte a zvyšných 7 poukladajte tak, aby sa cez polovicu prekrývali. Postupovať môžete podľa tohoto videa.

S trochou cukru vyšľahajte rastlinnú šľahačku. V jemnej vrtsve ju rozotrite po strede palaciniek, posypte rozdrvenými sušienkami a oblúky palaciniek zahnite, aby vznikol obdĺžnik. Ten následne zrolujte a roládu dajte stuhnúť, kým pripravíte polevu.

Polevu si môžete spraviť len s čokolády a zvyšku rastlinnej šľahačky. Ja som chcela skúsiť lesklú zrkadlovú polevu. Takže som v malom hrnci zohriala šľahačku s cukrom a čokoládou na teplotu asi 70 stupňov. V miske vedľa som zmiešala vodu a agar agar a na záver ho zmiešala do čokoládovej polevy. Potom už len poliať a nechat v chladničke stuhnúť, kým sa vhrnete na krájanie.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 188 times, 8 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *