Pasteis de nata (vegan)

Pasteis de nata je jeden z receptov, ktorý chystám na našu vegánsku cestu po Madeire s Worldee. Nie len že spoločne preskúmame tento krásny ostrov večnej jari, ale budeme chodiť po vegan a vegan friendly podnikoch, ochutnávať lokálne ovocie s lokálnym sprievodcom Marekom a spoločne sa naučíme aj variť lokálne špeciality vo verzii, ako tieto preslávené koláčiky. Navštívime tie najkrajšie miesta, vodopády, levády a prírodu, ktoré tento ostrov v Atlantickom oceáne ponúka. Všetko už máme pre vás naplánované, tak sa pridajte a poďte s nami do tepla.

Všetky informácie a podrobný itinerár tu: www.bit.ly/veganmadeira

Pasteis de nata:

Množstvo12 porcií
Príprava20 minútVarenie10 minútCelkovo30 minút

 270 g vegan lístkového cesta 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
 200 g kokosového mlieka z konzervy
 90 g trstinového cukru
 1 citrón - kôra z neho
 ½ ČL kurkumy
 ½ ČL škorice
 štipka soli
 100 g rastlinnej smotany na varenie či šľahanie
 30 g kukuričného škrobu

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 270 g vegan lístkového cesta 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
 200 g kokosového mlieka z konzervy
 90 g trstinového cukru
 1 citrón - kôra z neho
 ½ ČL kurkumy
 ½ ČL škorice
 štipka soli
 100 g rastlinnej smotany na varenie či šľahanie
 30 g kukuričného škrobu

Directions

Pasteis de nata
Pasteis de nata vegan

Lístkové cesto zrolujte na valček a nakrájajte na 12 koliesok. Postupovať môžete podľa tohto videa, ak potrebujete vizuálnu pomôcku. Z každého spravte čo najtenšiu placku a vysteľte ňou formu na muffiny. Kým pripravíte plnku, dajte formu do chladničky a vyhrejte rúru na 250 stupňov bez ventilátora.

V malej miske rozmiešajte kukuričný škrob v rastlinnej smotane. V malom hrnci zmiešajte všetky ingrediencie na plnku a začnite krém zahrievať, kým nezhustne a nevytvorí sa hladný žltý krém. Ja som použila silnú Indickú vanilku, vďaka nej má môj krém má viac karamelovú farbu. Krémom naplnte košíčky z lístkového cesta a dajte ich piecť na 10 minút, kým sa na povrchu nevytvoria tmavé bodky.

Koláčiky nechajte 15 minút vychladnúť, kým sa do nich pustíte.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 628 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *