Karamelový koláč s banánmi a šľahačkou (vegan)

Ak hľadáte recept na sladkú pochúťku, ktorá je zároveň vegánska a ľahko sa pripravuje, mám pre vás recept na nepečený karamelový koláč s banánmi. Je inšpirovaný klasický Banoffee koláčom! Základ vytvoríte jednoduchým lotuskovým korpusom, ktorý naplníte krémom z pudingu so slaným karamelom, banánmi a šľahačkou.

Karamelový koláč s banánmi:

Množstvo8 porcií
Celkovo30 minút

Korpus:
 300 g karamelových sušienokLotus
 2 PL kakaa
 120 g rastlinného maslaNaturli, Alsan, Rama rastlinná etc.
Krém:
 600 g rastlinného mlieka izbovej teploty
 2 ks Creme Olé slaný karamel (puding bez varenia)Dr.Oetker
 200 g rastlinného maslaNaturli, Alsan, Rama rastlinná etc.
 práškový cukor podľa chuti(voliteľné)
Ozdoba:
 2 zelenšie banány
 250 g vody
 40 g kryštálového cukru
 1 ks Tortové želé číreDr. Oetker
 100 g rastlinnej samotany na šľahanieOatly, Rama, Alpro etc.
 kakao na poprášenie

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

Korpus:
 300 g karamelových sušienokLotus
 2 PL kakaa
 120 g rastlinného maslaNaturli, Alsan, Rama rastlinná etc.
Krém:
 600 g rastlinného mlieka izbovej teploty
 2 ks Creme Olé slaný karamel (puding bez varenia)Dr.Oetker
 200 g rastlinného maslaNaturli, Alsan, Rama rastlinná etc.
 práškový cukor podľa chuti(voliteľné)
Ozdoba:
 2 zelenšie banány
 250 g vody
 40 g kryštálového cukru
 1 ks Tortové želé číreDr. Oetker
 100 g rastlinnej samotany na šľahanieOatly, Rama, Alpro etc.
 kakao na poprášenie

Directions

Karamelový koláč s banánmi a šľahačkou
Karamelový koláč s banánmi a šľahačkou vegan

Kým začnete s prípravou, vytiahnite z chladničky maslo na krém, aby získalo izbovú teplotu. Rovnako použite i rastlinné mlieko ozbovej teploty. Na mojom instagrame nájdete aj video.

Korpus na karamelový koláč a banánmi:

karamelové sušienky rozmixujte alebo rozdrvte valčekom na drobno. Pridajte kakao a a roztopené rastlinné maslo. Všetko zmiešajte. Pripravte si formu na koláč s priemerom asi 28 cm. Na dno dajte kruh z papiera na pečenie a dnu vysypte sušienkové cesto. Rukami základ dobre roztlačte na dno a na strany. Korpus dajte do chladnčiky stuhnúť, kým pripravíte krém.

Krém:

V mlieku izbovej teploty rozšľahajte podľa návodu Creme Olé puding, ktorý netreba zahrievať. Miešajte kým nezhustne. Odložte bokom. Zmäknuté maslo tiež vyšľahajte do svetla – zaberie to pár minút, kým neuvidíte, že je svetlejšie a krémové. Následne začnite postupne pridávať vyšľahaný puding.

Pri tomto kréme je dôležité, aby všetky ingrediencie mali rovnakú izbovú teplotu – ideálne okolo 25 stupňov, aby sa maslo a puding krásne spojili. Ak je u vás chladnejšie a krém nebude hladký, tak odoberte asi polovicu a zajtrejte ho nad parou alebo v mikrovlnke a znova zašľahajte do studenšieho krému. Opakujte, kým nebude krém hladký.

Krém dajte do sušienkového korpusu a zarovnajte.

Ozdoba:

Na vrch pridajte nakrájané banány na kolieska a pripravte si želé na polevu.

Zmiešajte vodu, cukor a číre tortové želé. Zmes privedťe k varu za stáleho miešania a následne nechajte jemne vychladnúť – nie však úplne, aby želé nestuhlo. Pri chladnutí ho priebežne miešajte a potom ním polejte banány.

Vrch odzobte trochou vyšľahanej vegánskej smotany na šľahanie a posypte kakaom. Nechajte stuhnúť aspoň 4 hodiny alebo cez noc, kým sa pustíte do krájania.

Pozrite sa aj na môj posledný recept na Makovo jahodovú tortu. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. 

vegánsky karamelový koláč s banánmi a šľahačkou

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 211 times, 249 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *