Vegan kokosové guličky à la raffaello

Skvelé vegan kokosové guličky à la raffaello, ktoré si zamilujete. Mandľa a kokosová vrstva sú poliate krémom z bielej čokolády a kokosom alebo nadrobenou chrumkavou oplátkou. Tento recept vám definitívne originálne raffaello pripomenie.

Pre tento recept som využila moje partnerstvo s Aktin.sk, kde zoženiete skvelé orechy aj v kilových baleniach, malé čokopecičky, špaldovú múku a veľa skvelých vegánskych potravín. Skrz môj odkaz máte teraz na Slovensku poštovné zdarma.

Vegan kokosové guličky à la raffaello:

Množstvo40 porcií
Príprava55 minútVarenie5 minútCelkovohodina

Krém z bielej čokolády (voliteľné)
 300 g rastlinnej smotany alebo kokosového mliekaCreme Vega Dr.Oetker, smotana na šľahanie od Alpro či Oatly
 150 g bielej vegan čokolády
 1 štipka soli
Kokosové guľky
 100 g rastlinného maslaKlikajte na môj IG stories prehľad rastlinných masiel - link funguje len cez počítač.
 240 g kokosového salkaNature's Charm alebo domáce (odkaz nižšie)
 250 g strúhaného kokosu+ na obaľovanie
 40 ks lúpaných mandlí
 vegan tortové oplátky na obaľovanie (voliteľné)

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

Krém z bielej čokolády (voliteľné)
 300 g rastlinnej smotany alebo kokosového mliekaCreme Vega Dr.Oetker, smotana na šľahanie od Alpro či Oatly
 150 g bielej vegan čokolády
 1 štipka soli
Kokosové guľky
 100 g rastlinného maslaKlikajte na môj IG stories prehľad rastlinných masiel - link funguje len cez počítač.
 240 g kokosového salkaNature's Charm alebo domáce (odkaz nižšie)
 250 g strúhaného kokosu+ na obaľovanie
 40 ks lúpaných mandlí
 vegan tortové oplátky na obaľovanie (voliteľné)

Directions

Raffaello
Vegan kokosové guličky à la raffaello

Ingrediencie:

Salko: Kúpiť si môžete kokosové alebo ovsené salko Nature’s charm, ktoré majú zdravé výživy a vegánske obchody. Alebo si vyrobte salko doma – potrebovať budete konzervu kokosového mlieka a cukor, či iné sladidlo. Postup a recept nájdete napríklad v recepte na vaječný likér. V skratke- varte spolu 1 konzervu mlieka a 120g cukru, kým sa množstvo nezredukuje asi na polovicu. Salko pripravte vopred a vychlaďte ho, aby bolo husté, použite len také množstvo, ako vyžaduje recept na raffaello.

Biela čokoláda: bielu vegánsku čokoládu tiež nájdete v zdravej výžive a vegan obchodoch, ale napríklad túto Frankonia vegan čokoládu vídavam aj v supermarketoch (Tesco, Albert). Ja si čokolády objednávam u Petry Stahlovej, kde má kvalitné vegánske francúzske čokolády. Použila som túto bielu Linnolat.

Smotana: Vhodná je Creme Vega, Alpro na šľahanie (nájdete v supermerketoch Tesco, Billa atď), Oatly na šľahanie alebo použite tuhú časť kokosového mlieka.

Tortové oplátky: Oplátky s vegan zložením kupujem k Kauflande, nájdete ich pri pečive s trvanlivej sekcií.

Aktin strúhaný kokos na kokosové guľky

Postup:

Začnite prípravou čokoládového krému, ak ste sa rozhodli guľky aj obaľovať. V menšom hrnci zohrejte smotanu, nemusíte ju variť stačí zohriať na 45-50 stupňov. Potom do smotany dajte bielu čokoládu, ktorá sa roztopí a všetko dobre zmiešajte. Pridajte aj štipku soli a podľa sladkosti vašej bielej čokolády, môžete pridať ešte cukor, aby poleva bola akurát sladká.

Krém dajte stuhnúť/vychladiť do chladničky, (aj preto je lepšie smotanu nezohrevať príliš, chladenie je potom rýchlejšie). Potom záleží od smotany, ktorú ste použili. Creme Vega či kokosové mlieko stuhne pekne samo, ostatné smotany na šľahanie môžete, po vychladení, vyšľahať ponorným mixérom, aby ste dosiahli krémovú tuhú konzistenciu.

Kým smotana tuhne, pripravte kokosové jadro. V mise zmiešajte rastlinné maslo, salko a strúhaný kokos, aby vám vznikla kompaktná hmota. Otestujte či sa z nej dajú dobre tvarovať guličky. Kokos ešte nejakú tekutinu polhtí, takže nechajte zmes odstáť a potom podľa potreby môžete pridať ešte trochu salka alebo strúhaného kokosu, ak by ste potrebovali zmes zahustiť alebo zriediť.

Ďalej na suchej panvici na strednom ohni opečte lúpané mandle. Stačí pár minút. Strážte ich a miešajte, keď budú zlatisté na „brušku“, sú hotové.

Obaľovanie:

Teraz môžete začať s prípravou guliek. Zoberte si asi 15 gramov kokosovej hmoty. Vytvarujte z nej malú placku, do stredu vložte mandľu a následne vytvarujte guľku, aby mandľa bola v strede. Takto pokračujte, kým nemáte hotové všetky guľky.

Ak chcete obaľovať guľky aj v oplátkach, tak ich nasekajte/rozmixujte na drobné kúsky. Oplátky a extra kokos na obaľovanie nasypte do misiek. Potom začnite guľky obaľovať v kréme z bielej čokolády. Ak by stuhol príliš, nechajte ho v izbovej teplote zmäknúť, aby sa s ním ľahko pracovalo. Každej guľke doprajte hustú vrstvičku a potom ju dajte do misky s kokosom (prípadne najskôr do oplátiek a potom do kokosu) a obaľte. Toto je trochu špinavšia práca. Odporúčam používať cukrárske rukavice alebo jednu ruku používať na obaľovanie v kréme a druhú na obaľovanie v kokose a oplátkach.

Vegan kokosové guľky à la raffaello skladujte v chladničke.

Ďalšie Vianočné recepty nájdete tu. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. 

Tento recept vznikol v spolupráci z Aktin.sk a Aktin.cz, kde nájdete moje obľúbené suroviny na pečenie.

Veggánske kokosové guličky à la raffaello
vegánske raffaello guličky
vegan raffaello guľky

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 9 561 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *