Plnené portobello s tofu a údenou klobáskou

Plnené portobello s tofu a údenou klobáskou využijete pri letnej grilovačke, ale portobello môžete aj zapekať v trúbe. Obe možnosti som otestovala. Len pozor aby ste hneď nezjedli všetku plnku! Je z nej skvelá nátierka alebo plnka do čohokoľvek, aj do pirohov.

Tento recept vznikol s podporou bezlepkovej vegan klobane od Good Nature.

Plnené portobello s tofu a údenou klobáskou:

Množstvo2 porcie
Príprava15 minútVarenie20 minútCelkovo35 minút

Portobello a marináda
 6 ks portobello šampiňónov
 25 g repkového oleja
 10 g sójovej omáčky
 5 g javorového sirupu
 ½ ČL sušeného tymiánu
 ½ ČL sušeného cesnaku
 ¼ ČL soli
 1 štipka čierneho korenia
Plnka s klobáskou
 40 g citrónovej šťavy
 25 g vody
 25 g bielej cibule
 4 g soli
 70 g vegan údenej klobane (bezlepkovej)Dobrá Príroda alebo domáca
 1 trs pažítky alebo kôpru

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

Portobello a marináda
 6 ks portobello šampiňónov
 25 g repkového oleja
 10 g sójovej omáčky
 5 g javorového sirupu
 ½ ČL sušeného tymiánu
 ½ ČL sušeného cesnaku
 ¼ ČL soli
 1 štipka čierneho korenia
Plnka s klobáskou
 40 g citrónovej šťavy
 25 g vody
 25 g bielej cibule
 4 g soli
 70 g vegan údenej klobane (bezlepkovej)Dobrá Príroda alebo domáca
 1 trs pažítky alebo kôpru

Directions

Plnené portobello s tofu a údenou klobáskou
Plnené portobello s tofu

Ingrediencie:

Vegan klobaňa: Good nature vyrába skvelú vegánsku údenú klobásku, ktorú údia klasickým spôsobom. Teraz pripravujú aj bezlepkovú verziu! Klobaňu nájdete v zdravých výživách, vegánskych obchodoch a obchodoch Kraj či Terno. Zoznam obchodov tu. Ja milujem pikantnú klobaňu, ale nájdete aj klasickú.

Ak sa k pravej údenej Maďarskej klobani nedostanete, spravte si túto domácu verziu klobásky z blogu.

Lahôdkové droždie – všetko syrové dochucujem ladôdkovým droždímLahôdkové droždie je neaktívne droždie so syrovou chuťou, nájdete v zdravej výžive, niekedy pod názvom tebi droždie, ale už sa objavuje aj vo väčších supermarketoch. 

Biele tofu – Pri tomto recepte potrebujete klasické tvrdšie tofu. Používam hlavne tofu Lunter, pre vysoký obsah vápnika.

vegan klobaňa údená Dobrá príroda

Príprava portobello šampiňónov:

Portobello očistite suchou utierkou od prípadných nečistôt a odstránte stopky, aby vznikli z portobella pekné košíčky z klobúčikov.

V miske zmiešajte olej, sójovú omáčku, javorový sirup, tymián, cesnak, soľ a čierne korenie na marinádu. Portobello potrite marinádou alebo ich nechajte v marinovať, kým pripravíte plnku.

Do mixéra vložte biele tofu, citrónovú šťavu, vodu, bielu cibuľu, lahôdkového droždie a soľ. Všetko mixujte pár minút do hladka. Mix prelejte do misky, pridajte nadrobenú vegan klobaňu a nasekanú pažítku či kôpor.

Ak budete portobello grilovať, tak ho dobrepotrite marinádou a položte na gril vnútorou stranou klobúčika dole. Takto ho grilujte asi 3-4 minúty podľa veľkosti. Potom portobello otočte, naplňte klonaňou a grilujte znova 3-4 minúty, tlačte len jemne, aby ste z portobella nemali placky.

Ak chcete portobello zapekať, tak si predohrejte trúbu na 200 stupňov. Namarinované portobello poukladajte vnútorou stranou klobúčika dole na plech s papierom na pečenie. Takto portobello pečte asi 15-20 minút, potom portobello otočte, pridajte plnku a zapekajte este 5-10 minút.

Servírujte hneď po upečení so zemiakmi alebo inou grilovanou zeleninou.

Moje ďalšie experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 649 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *