Vegan strukový prívarok

Sadenie fazule v našej záhrade v Piešťanoch bolo mojou detskou vášňou. Najradšej som sadila tie strakaté a farebné druhy. Niečo ma na tých popínavých rastlinách a ich mnohotvárnych plodoch vždy bavilo. Domáci prívarok z fazuľových strukov je slovenskou klasikou. Ja som ho prvýkrát ochutnala až v dospelosti z domácich strukov a automaticky sa katapultoval na predné priečky v rebríčku mojich obľúbených prívarkov. Vegan strukový prívarok odporúčam najviac práve z domácej fazule, tak chutí najlepšie.

Tento recept a veľa ďalších vegánskych receptov nájdete v kapitole hlavné jedlá Slovegán kuchárky. V Kuchárke nájdete aj recept na vegan vajíčko na trvdo či vegan volské oko.

Vegan strukový prívarok:

Množstvo2 porcie
Príprava10 minútVarenie25 minútCelkovo35 minút

 500 g fazuľových strukov
 500 g zeleninového vývaru
 250 g očistených zemiakov typu A
 200 ml sójovej smotanyAlpro
 2 PL kukuričného škrobu
 3 PL octu
 3 ks bobkového listu
 5 guličiek nového korenia
 ½ ČL soli
 1 štipka čierneho korenia

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 500 g fazuľových strukov
 500 g zeleninového vývaru
 250 g očistených zemiakov typu A
 200 ml sójovej smotanyAlpro
 2 PL kukuričného škrobu
 3 PL octu
 3 ks bobkového listu
 5 guličiek nového korenia
 ½ ČL soli
 1 štipka čierneho korenia

Directions

Vegan strukový prívarok
Vegan strukový prívarok s vajíčkom

Ingrediencie:

Čierna soľ – Ak nepoznáte čiernu soľ Kala namak, tak je to malý vajíčkový zázrak. Má silne sírovú vôňu, ktorú my z Piešťan poznáme z termálnych prameňov. Jedlu dodá vajíčkovú arómu. Zahrievaním sa čiastočne vytráca, takže je najvhodnejšia do nepečených jedál alebo ako dochucovadlo na záver. Čierna soľ začína byť dostupná v bežných obchodoch, ale naisto ju nájdete v zdravej výžive.

Sójová smotana – Najlepšiu skúsenosť mám so smotanami Alpro, ktoré sa správajú dobre aj pri varení s niečím kyslím ako ocot a citrón. Ak vám záleží na výzore jedla, tak hľadajte smotanu, ktorá sa „nezgrcne“.

Prívarok:

Očistené zemiaky nakrájajte na menšie kúsky. V hrnci ich zalejte zeleninovým vývarom. Pridajte korenie a varte ich, kým nebudú takmer hotové a mäkké – nemalo by to trvať viac ako 15 – 20 minút. Do hrnca prihoďte umyté a nakrájané fazuľové struky a pokračujte vo varení, kým nezmäknú (približne ďalších 5 minút).

V miske bokom zmiešajte sójovú smotanu s kukuričným škrobom. Keď sú fazuľové struky uvarené, zmiešajte naberačku vývaru so smotanou. Výslednú zmes vlejte do hrnca, zamiešajte a krátko povarte, kým prívarok zhustne.

Teraz stačí pridať ocot a dosoliť podľa chuti. K prívarku z fazuľových strukov sa úžasne hodia vegánske vajíčka na tvrdo, ktoré nájdete v Slovegán kuchárke.

Vegan strukový prívarok
fazuľový prívarok so zemiakmi

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 6 404 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *