Raw vegan klobáska, chlieb, horčica a cibuľa, to je také slovenské! Táto vegan klobáska chutí dokonalo a hodí sa na jednohubky alebo do receptov, kam by ste si inak klobásku dopriali.
Na raw vegan klobásku potrebujeme:
– 200 g sušených paradajok
– 200 g slnečnicových semien
– 100 g tekvicových semien
– 2 -3 strúčiky cesnaku
– 1/2 ČL soli
– 1/4 ČL mletej rasce
– 1 ČL mletej údenej papriky
– ak máte chuť na štipľavú klobásku, pridajte aj štipľavú papriku
Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Potom rajčiny presušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, ale nie úplne do hladka, ale tak aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny – korenini podľa svojej chuti a poriadne mixujeme.
Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou.
Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky aby sa lepšie krájala a môžeme degustovať!
Ako na horčicu či raw chlieb nájdete na našich stránkach tu.
Neviete o nejakom veganskom jedlom črievku a kde by sa dalo zohnat? Existuju plastove, daju sa vyrobit pomocou molekularky uz na vytvarovanu klobasku ale este som nenasiel nic co by bolo plnitelne.
Dakujem
V naších končínách neviemn. Minulý rok som to riešila, okrem molekulárkx som našla v zahraničá jednu malú firmu, ktorá to robila. Treba skusit googlit po anglicky :)
Dobrý den,
Je možné použít sušená rajčata náložená v oleji? Děkuji
Dobrý deň, podla mňa áno, ale treba ich použiť asi menej na gramy a poriadne osušuť od oleja :)
Dnes som sa odhodlala ju konecne vyrobit a moj masozravy mangel si neskutocne pochutnaval. Toto bude maximalny hit na party. Dakujem!
Všetko najlepšie do Noveho roka prajem! Včera som vyskúšala „klobásku“ a veru nás všetkých chuť úplne presvedčila, dokonca i zaťatých mäsožravcov. Všetci mali dojem, že v mase je chorizo (španielska paprikova klobasa). Neviem však, či som dostatočne dlho nechala rajčiny vo vode, masa sa mi nedala posekat na jemno, tym padom sa mi nakoniec nedali krájať kolieska, tak som z masy robila malé gulôčky. Môžem sa opỳtať, v akom mixéri to vy mixujete?
Som rada, že chutilo! Ja používam vysokorýchlostný mixér Klarstein, už ho mam vela rokov. Teraz už sú vykonnejšie, ale zvláda to dobre. Ešte je na takéto recepty dobrý kuchynský robot s nožmi v tvare S, ktorý ma širšie dno ako mixér. :)