Raw vegan klobáska

Raw vegan klobáska, chlieb, horčica a cibuľa, to je také slovenské! Táto vegan klobáska chutí dokonalo a hodí sa na jednohubky alebo do receptov, kam by ste si inak klobásku dopriali.

Na raw vegan klobásku potrebujeme:

– 200g sušených paradajok
– 200g slnečnicových semien
– 100g tekvicových semien
– 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
– 1/2ČL soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky)
– 1/4ČL mletej rasce
– 1ČL červenej papriky (ak máte chuť na štipľavú, pridajte štipľavú)

Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Potom rajčiny presušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, ale nie úplne do hladka, ale tak aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny – korenini podľa svojej chuti a poriadne mixujeme.

Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou.

Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky aby sa lepšie krájala a môžeme degustovať!

Ako na horčicu či raw chlieb nájdete na našich stránkach tu.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 7 735 times, 3 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *