Raw vegan klobáska

Raw vegan klobáska, chlieb, horčica a cibuľa, to je také slovenské! Táto vegan klobáska chutí dokonalo a hodí sa na jednohubky alebo do receptov, kam by ste si inak klobásku dopriali.

Na raw vegan klobásku potrebujeme:

– 200g sušených paradajok
– 200g slnečnicových semien
– 100g tekvicových semien
– 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
– 1/2ČL soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky)
– 1/4ČL mletej rasce
– 1ČL červenej papriky (ak máte chuť na štipľavú, pridajte štipľavú)

Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Potom rajčiny presušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, ale nie úplne do hladka, ale tak aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny – korenini podľa svojej chuti a poriadne mixujeme.

Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou.

Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky aby sa lepšie krájala a môžeme degustovať!

Ako na horčicu či raw chlieb nájdete na našich stránkach tu.

(Visited 1 675 times, 2 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *