Raw jablčník z pohanky

Klasické Slovenské recepty nemajú s raw stravovaním najmenší problém.  Veľmi jednoducho sa dajú napodobniť, kedže samé vychádzajú z ovocného základu. Preto je jednoduché pripraviť raw slivkové gule, ale aj raw jablkový koláč – raw jablčník z pohanky, ktorý chutí po škorici.

Na cesto jablkového koláča potrebujeme:

– 200g naklíčenej pohánky
– 150g sušených sliviek
– 8 ks datlí
– 1 vanilkový lusk (vybrať semienka)
– šťava z polovice citróna + citrónová kôra ak je bio

raw jablkový koláč jablčník

Pohánku si najskôr necháme cez noc naklíčiť. Stačí ju namočiť do vody na pol hodinu, potom scediť, nechať v sitku a prikriť aby bola pohánka v tme. Pred spaním ju ešte prepláchneme vodou a necháme ju cez noc klíčiť. Ráno ju necháme preschnúť na tanieri.

Slivky si namočíme do vody na asi dve hodiny. Ak nemáme čerstvé datle, ale sušené, tiež ich namočíme. Po dvoch hodinách zlejeme vodu a ovocie je pripravené. Všetky ingrediencie spracujeme v kuchynskom robote. Vzniknuté cesto dáme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Priemer nášho plechu bol 25×25 centimetrov.

Na „krém“ raw jablčníka potrebujeme:

– 150g čerstvých datlí
– 4 jablká
– šťava z pol citróna
– 3 ČL škorice

Jedno jablko, datle, škoricu a citrónovú šťavu spolu rozmixujeme na hustý krém. Tri jablká, ktoré ešte zostali, si nakrájame na kocky alebo nastrúhame. Zmiešame ich s krémom z datlí a navrstvíme na cesto v plechu.

Raw jablčník je hotový, ale môžeme ho nechať sušiť v sušičke alebo trúbe na 6-7 hodín. Potom ho môžme ochutnať ešte teplý.Podľa nášho vkusu.

Fotopostup prípravy si môžete pozrieť na našom facebooku.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 3 004 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *