Raw treska v majonéze pre vegánov

treska
Ak ti treska nikdy nechutila, tak si rýchlo nájdi iný recept! Ale ak trochu bojuješ s chuťami, táto raw treska – pomazánka ťa udrží pri vegánstve. Rybaciu chuť dokonale nahradia riasy nori. Presvedčili sme sa o tom pri Vianočnom tofu “kapríkovi” a teraz zachraňujeme životy aj treskám.

Na pomazánku potrebuješ:

– šálka slnečnicových semienok
– 1-2 mrkvy
– 3 stonky zeleru
– 1 menšia cibuľka
– šťava z jedného citróna
– ryžový ocot
– 1ČL olivového oleja
– 2ČL nori vločiek

Slnečnicové semienka necháme vo vode mäknúť aspoň 4 hodiny. Mrkvu, zeler a cibuľku si nakrájame na drobné kúsky. Po 4 hodinách zlejeme vodu zo semienok a dáme ich do mixéra  s citrónovou šťavou, olivovým olejom a trochou vody. Podľa chuti pridáme ryžový ocot. Všetko spolu rozmixujeme na hladký krém. Do krému pridáme nakrájanú zeleninu a nori vločky. Všetko premiešame a môžeme podávať s raw jednozrnkovými plackami!

(Visited 197 times, 2 visits today)

4 Comments

  1. Sona Mayer 25. októbra 2015 at 13:21

    recept je zase nepresný,. do kolko vody dávate na začiatku semiačka? je to dôležité keďže potom vodu zlejete a mixujete ju s ostatnými surovinami na hladkú kašu, ako píšete.

    Reply
    1. mm Raw Daughter 26. októbra 2015 at 14:22

      Nepoužijeme nikdy celú vodu, vždy len trochu podľa toho aby nam vznikla konzistenia akú chceme :) Mama vždy všetko robí od oka a pocitu, takze vodu nemeria už vôbec :D

      Reply
  2. Livka 12. marca 2016 at 11:21

    Skvelý recept Nikuška ! :) Morské riasy sú nevyhnutné pre organizmus a v tomto jedle sa krásne ,,zamaskujú”. Takmer identická chuť ako treska, ale lepšia a hlavne zdravá. Ďakujem Ti za to čo s mamkou robíte, ste super

    Reply
    1. mm Raw Daughter 13. marca 2016 at 12:44

      my ďakujeme za podporu! ;)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *