Raw slivkové gule

Nemyslela som si, že ešte niekedy ochutnám slivkové gule, nie že by mi to chýbalo, ale tieto raw slivkové gule boli skvelé!

Na raw slivkové gule potrebujeme:
-250g pohanky (cez noc namočenej, pred použitím presušenej)
– 150g namočených datlí
-2ČL škorice
– slivky
– agáve

Pohanku dobre presušíme, inak nebude dobre lepiť. Spolu s datľami a škoricou ju spracujeme vo food procesore na príjemne sladké cestíčko. Tým si jednoducho obalíme slivky. Pri obaľovaní si treba namočiť ruky do vody, aby boli vlhké a cesto zostávalo na slivkách.

Už obalené slivky si môžeme dať do sušičky alebo  na hodinku zohriať do rúry (zohrievame do 42st), ale nemusíme. Teplom povrch guľôčok trochu zaschne a nebude lepiť.

Na tanieri ich ich polejeme trocha agáve, posypeme škoricou a prelejeme s omáčkou z rozmixovaných sliviek. Gule nielen na tanieri, ale aj za ušami!

Viac fotografií v našom albume.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 424 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Pingback: Raw Slivkový rez | Raw Mother&Daughter

  2. Pingback: Raw Jablčník | Raw Mother&Daughter

  3. Veronika 21. augusta 2015 at 19:48

    No ja robím cesto z macanych kešu, kokosovej muky,sliviek,datli, maku, štipky škorice, vanilky, a sol.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *