83

 200 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové)
 1 ČL jablčného octu (alebo iný druh octu)
 200 g hladkej pšeničnej múky
 40 g kukuričného škrobu
 120 g múčkového cukru
 2 ČL kypriaceho prášku (6 g)
 1/2 ČL jedlej sódy (2,5 g)
 1/2 ČL mletej vanilky (1 ČL vanilkovej pasty)
 1/2 ČL citrónovej kôry
  štipka soli
 200 g mletých vlašských orechov
 80 g aquafaby (alebo 60-80 g rastlinného mlieka)
 45 g oleja (slnečnicový či repkový)
Źĺtkový krém
 40 g aquafaby
 1/4 ČL citrónovej šťavy
 štipka guarovej gumy (voliteľné ale odporúčané)
 štipka mletej vanilky
 75 g kryštálového cukru
 2-3 g žltého gélového potravinárskeho farbiva
 1 PL rumu (vody alebo citrónovej šťavy pre sviežejšiu verziu)
 štipka čiernej soli (pre vajíčkovú dochuť)
 50 g horkej 70 % čokolády

NáročnosťPokročilýPríprava20 minútVarenie25 minútCelkovo45 minút

Ingredients

 200 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové)
 1 ČL jablčného octu (alebo iný druh octu)
 200 g hladkej pšeničnej múky
 40 g kukuričného škrobu
 120 g múčkového cukru
 2 ČL kypriaceho prášku (6 g)
 1/2 ČL jedlej sódy (2,5 g)
 1/2 ČL mletej vanilky (1 ČL vanilkovej pasty)
 1/2 ČL citrónovej kôry
  štipka soli
 200 g mletých vlašských orechov
 80 g aquafaby (alebo 60-80 g rastlinného mlieka)
 45 g oleja (slnečnicový či repkový)
Źĺtkový krém
 40 g aquafaby
 1/4 ČL citrónovej šťavy
 štipka guarovej gumy (voliteľné ale odporúčané)
 štipka mletej vanilky
 75 g kryštálového cukru
 2-3 g žltého gélového potravinárskeho farbiva
 1 PL rumu (vody alebo citrónovej šťavy pre sviežejšiu verziu)
 štipka čiernej soli (pre vajíčkovú dochuť)
 50 g horkej 70 % čokolády

Directions

83
(Visited 2 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *