85

Kysnuté cesto
 400 g sójového mlieka (izbovej teploty)
 25 g čerstvého droždia
 260 g hladkej múky
 250 g polohrubej múky
 10 g kryštálového cukru (40 g pre sladkú verziu)
 1/2 ČL soli (štipka soli pre sladkú verziu)
 rastlinné maslo na potretie
"Mäsovo" hubová plnka
 320 g kuracích kúskov The Vegetarian Butcher ( uvarených sójových kúskov alebo 600 g hlivy)
 1 PL repkového oleja
 2 strúčiky cesnaku
 200 g šampiňónov
 ¼ ČL mletého čierneho korenia
 100 ml červeného vína
 250 ml zeleninového vývaru
 20 g kukuričného škrobu
 1/2 ČL soli
 1 ČL sójovej omáčky
 zelená časť jarnej cibuľky
Na sladko
 500 g hustého ovocného džemu (marhuľový, slivkový, višňový...)
 150 g vegan nutely alebo horkej čokolády
 mletý mak na posypanie
 práškový cukor na posypanie

Množstvo4 porcie
NáročnosťPokročilýPrípravahodinaVarenie20 minút

Ingredients

Kysnuté cesto
 400 g sójového mlieka (izbovej teploty)
 25 g čerstvého droždia
 260 g hladkej múky
 250 g polohrubej múky
 10 g kryštálového cukru (40 g pre sladkú verziu)
 1/2 ČL soli (štipka soli pre sladkú verziu)
 rastlinné maslo na potretie
"Mäsovo" hubová plnka
 320 g kuracích kúskov The Vegetarian Butcher ( uvarených sójových kúskov alebo 600 g hlivy)
 1 PL repkového oleja
 2 strúčiky cesnaku
 200 g šampiňónov
 ¼ ČL mletého čierneho korenia
 100 ml červeného vína
 250 ml zeleninového vývaru
 20 g kukuričného škrobu
 1/2 ČL soli
 1 ČL sójovej omáčky
 zelená časť jarnej cibuľky
Na sladko
 500 g hustého ovocného džemu (marhuľový, slivkový, višňový...)
 150 g vegan nutely alebo horkej čokolády
 mletý mak na posypanie
 práškový cukor na posypanie

Directions

85
(Visited 9 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *