Potešte svoje chuťové poháriky symfóniou chutí s lahodným receptom na cestoviny s krémovou tekvicovou omáčkou. Krémová tekvicová omáčka sa hodí aj ako nátierka, ale cestovínám svedčí extrémne. Tento recept, ktorý povyšuje klasický zážitok z cestovín na novú úroveň, spája prirodzenú sladkosť tekvice hokkaido s bohatou krémovosťou zamatovej omáčky. Každé sústo je harmonickou zmesou slanej a sladkej chuti, ktorá je nádherným potešením pre vaše zmysly. Dokonale obalí vaše cestoviny a premení jednoduché jedlo na gurmánske potešenie. Pripravte sa na to, že s každým sústom si vychutnáte esenciu jesene, pretože zemitá vôňa a jemná štruktúra tekvice hokkaido premenia váš večer s cestovinami na nezabudnuteľný kulinársky zážitok.
Krémová tekvicová omáčka na cestoviny:
Ingredients
Directions
Tekvicu nakrájajte na kocky, posoľte a pokvapkajte olejom. Môžete dať piecť aj väčšie množstvo a zvyšok použiť ako prílohu k cestovinám. Hlavičku cesnaku zrežte z hora, pokvapkajte olejom a zabaľte do alobalu. Hokkaido a cesnak dajte piecť na 180 stupňov asi na 30-40 minút, kým nebudú konce tekvice hnednúť.
Po upečení dajte hokkaido do mixéra. Vytlačte k nej aj upečený cesnak, pridajte mandľovú smotanu na varenie, citrón, lahôdkové droždie, soľ, čili, muškátový oriešok a čierne korenie. Všetko rozmixujte do hladka a ochutnajte. Podľa potreby pridajte viac soli či citrónu.
Podľa návodu uvarte v slanej vode cestoviny a sceďte ich. Odložte si z nich asi naberačku teplej vody z varenia. Cestoviny zmiešajte s hokkaido omáčkou a zrieďte vodou z cestovín na ideálnu konzistenciu.
Cestoviny podávajte s dostatkom bazalky, zvyškom pečenej tekvice a kvapkou tekvicového oleja.
Ak hľadáte viac chutných vegánskych jedál, skúste aj túto špenátovú omáčku s fazuľou na cestoviny. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.
Páčia sa vám moje nové taniere, doska a mažiar z fotiek? Ulovila som ich v úžasnej zľave na Lounge by Zalando, kde stále vidím veľa krásnych kúskov, ktoré sa hodia na stolovanie aj fotenie.