Krémová tekvicová omáčka na cestoviny z hokkaida (vegan)

Potešte svoje chuťové poháriky symfóniou chutí s lahodným receptom na cestoviny s krémovou tekvicovou omáčkou. Krémová tekvicová omáčka sa hodí aj ako nátierka, ale cestovínám svedčí extrémne. Tento recept, ktorý povyšuje klasický zážitok z cestovín na novú úroveň, spája prirodzenú sladkosť tekvice hokkaido s bohatou krémovosťou zamatovej omáčky. Každé sústo je harmonickou zmesou slanej a sladkej chuti, ktorá je nádherným potešením pre vaše zmysly. Dokonale obalí vaše cestoviny a premení jednoduché jedlo na gurmánske potešenie. Pripravte sa na to, že s každým sústom si vychutnáte esenciu jesene, pretože zemitá vôňa a jemná štruktúra tekvice hokkaido premenia váš večer s cestovinami na nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Krémová tekvicová omáčka na cestoviny:

Počet porcií2 porcie

 500 g hokkaido tekvice
 1 štvrť hlávka cesnaku
 200 ml rastlinnej smotany na varenie
 3 pl lahôdkového droždia
 1 štvrť citrón (menší)
 1 čl solina tekvicu aj do omáčky
 ¼ čl čili vločiek
 1 štipka muškátového orieška
 1 štipka čierneho korenia
 olej
 300 g cestovín
 bazalka
 tekvicový olej (voliteľné)

Ohodnoďte tento recept :)5.0

Ingrediencie

 500 g hokkaido tekvice
 1 štvrť hlávka cesnaku
 200 ml rastlinnej smotany na varenie
 3 pl lahôdkového droždia
 1 štvrť citrón (menší)
 1 čl solina tekvicu aj do omáčky
 ¼ čl čili vločiek
 1 štipka muškátového orieška
 1 štipka čierneho korenia
 olej
 300 g cestovín
 bazalka
 tekvicový olej (voliteľné)

Pokyny

Notes

Cestoviny s tekvicovou omáčkou
Krémová tekvicová omáčka na cestoviny z hokkaida

Tekvicu nakrájajte na kocky, posoľte a pokvapkajte olejom. Môžete dať piecť aj väčšie množstvo a zvyšok použiť ako prílohu k cestovinám. Hlavičku cesnaku zrežte z hora, pokvapkajte olejom a zabaľte do alobalu. Hokkaido a cesnak dajte piecť na 180 stupňov asi na 30-40 minút, kým nebudú konce tekvice hnednúť. 

Po upečení dajte hokkaido do mixéra. Vytlačte k nej aj upečený cesnak, pridajte mandľovú smotanu na varenie, citrón, lahôdkové droždie, soľ, čili, muškátový oriešok a čierne korenie. Všetko rozmixujte do hladka a ochutnajte. Podľa potreby pridajte viac soli či citrónu.

Podľa návodu uvarte v slanej vode cestoviny a sceďte ich. Odložte si z nich asi naberačku teplej vody z varenia. Cestoviny zmiešajte s hokkaido omáčkou a zrieďte vodou z cestovín na ideálnu konzistenciu.

Cestoviny podávajte s dostatkom bazalky, zvyškom pečenej tekvice a kvapkou tekvicového oleja.

Ak hľadáte viac chutných vegánskych jedál, skúste aj túto špenátovú omáčku s fazuľou na cestoviny. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.

 Krémová tekvicová omáčka na cestoviny z hokkaida

Páčia sa vám moje nové taniere, doska a mažiar z fotiek? Ulovila som ich v úžasnej zľave na Lounge by Zalando, kde stále vidím veľa krásnych kúskov, ktoré sa hodia na stolovanie aj fotenie.

cestoviny s tekvicovou omáčkou z kohhaido tekvice vegan

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 27 110 times, 14 visits today)

7 Comments

  1. Veronika 14. decembra 2023 at 17:18

    Dobrý večer akurát som si pripravila omáčku na cestoviny a tým že som ju nechala chvíľu von mi začala kysnut :D čo s tým ? Alebo ako nabudúce postupovať aby nezačala kysnut ?

    Reply
    1. Surová dcérka 14. decembra 2023 at 17:30

      Dobrý večer, rozmýšlala som, čo by tam mohla začať vôbec kysnúť… Pridali ste droždie na pečenie? :D Lebo to tam nepatrí, lahôdkové droždie je neaktívna forma droždia, ktorá chutí umami a syrovo, a nekysne. Takže ste bohužiaľ použila zlú ingredienciu. :)

      Reply
    2. Veronika 14. decembra 2023 at 17:31

      Už som našla príčinu :D nepoužila som lahodkove drozdie ale obyčajne :D

      Reply
  2. Viera Halabrínová 4. augusta 2024 at 9:31

    Dobry den,
    rada by som chcela vediet či hokaido použit aj so šupou.Nemam s tym zatial skúsenosti.
    Ďajujem.

    Reply
    1. Surová dcérka 12. augusta 2024 at 10:51

      Pekný deň, ano, hokkaido sa použiva aj so šupou :)

      Reply
  3. Viktória Vasiľovová 4. júna 2025 at 9:55

    Krásny deň prajem, tie cestoviny sú výborné!!! Keďže som musela kvôli zdravotným problémom prejsť na rastlinnú stravu, tak tieto Vaše recepty sú pre mňa záchrana. Ďakujem

    Reply
    1. Surová dcérka 4. júna 2025 at 11:23

      Dobrý deň! :) Som rada, že pomáhajú! ❤️

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *