Krémová tekvicová omáčka na cestoviny z hokkaida (vegan)

Potešte svoje chuťové poháriky symfóniou chutí s lahodným receptom na cestoviny s krémovou tekvicovou omáčkou. Krémová tekvicová omáčka sa hodí aj ako nátierka, ale cestovínám svedčí extrémne. Tento recept, ktorý povyšuje klasický zážitok z cestovín na novú úroveň, spája prirodzenú sladkosť tekvice hokkaido s bohatou krémovosťou zamatovej omáčky. Každé sústo je harmonickou zmesou slanej a sladkej chuti, ktorá je nádherným potešením pre vaše zmysly. Dokonale obalí vaše cestoviny a premení jednoduché jedlo na gurmánske potešenie. Pripravte sa na to, že s každým sústom si vychutnáte esenciu jesene, pretože zemitá vôňa a jemná štruktúra tekvice hokkaido premenia váš večer s cestovinami na nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Krémová tekvicová omáčka na cestoviny:

Množstvo2 porcie

 500 g hokkaido tekvice
 1 ks hlávka cesnaku
 200 ml rastlinnej smotany na varenie
 3 PL lahôdkového droždia
 1 ks citrón (menší)
 1 ČL solina tekvicu aj do omáčky
 ¼ ČL čili vločiek
 1 štipka muškátového orieška
 1 štipka čierneho korenia
 olej
 300 g cestovín
 bazalka
 tekvicový olej (voliteľné)

Ohodnoďte tento recept :)

Ingredients

 500 g hokkaido tekvice
 1 ks hlávka cesnaku
 200 ml rastlinnej smotany na varenie
 3 PL lahôdkového droždia
 1 ks citrón (menší)
 1 ČL solina tekvicu aj do omáčky
 ¼ ČL čili vločiek
 1 štipka muškátového orieška
 1 štipka čierneho korenia
 olej
 300 g cestovín
 bazalka
 tekvicový olej (voliteľné)

Directions

Cestoviny s tekvicovou omáčkou
Krémová tekvicová omáčka na cestoviny z hokkaida

Tekvicu nakrájajte na kocky, posoľte a pokvapkajte olejom. Môžete dať piecť aj väčšie množstvo a zvyšok použiť ako prílohu k cestovinám. Hlavičku cesnaku zrežte z hora, pokvapkajte olejom a zabaľte do alobalu. Hokkaido a cesnak dajte piecť na 180 stupňov asi na 30-40 minút, kým nebudú konce tekvice hnednúť. 

Po upečení dajte hokkaido do mixéra. Vytlačte k nej aj upečený cesnak, pridajte mandľovú smotanu na varenie, citrón, lahôdkové droždie, soľ, čili, muškátový oriešok a čierne korenie. Všetko rozmixujte do hladka a ochutnajte. Podľa potreby pridajte viac soli či citrónu.

Podľa návodu uvarte v slanej vode cestoviny a sceďte ich. Odložte si z nich asi naberačku teplej vody z varenia. Cestoviny zmiešajte s hokkaido omáčkou a zrieďte vodou z cestovín na ideálnu konzistenciu.

Cestoviny podávajte s dostatkom bazalky, zvyškom pečenej tekvice a kvapkou tekvicového oleja.

Ak hľadáte viac chutných vegánskych jedál, skúste aj túto špenátovú omáčku s fazuľou na cestoviny. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.

 Krémová tekvicová omáčka na cestoviny z hokkaida

Páčia sa vám moje nové taniere, doska a mažiar z fotiek? Ulovila som ich v úžasnej zľave na Lounge by Zalando, kde stále vidím veľa krásnych kúskov, ktoré sa hodia na stolovanie aj fotenie.

cestoviny s tekvicovou omáčkou z kohhaido tekvice vegan

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 7 474 times, 25 visits today)

3 Comments

  1. Veronika 14. decembra 2023 at 17:18

    Dobrý večer akurát som si pripravila omáčku na cestoviny a tým že som ju nechala chvíľu von mi začala kysnut :D čo s tým ? Alebo ako nabudúce postupovať aby nezačala kysnut ?

    Reply
    1. Surová dcérka 14. decembra 2023 at 17:30

      Dobrý večer, rozmýšlala som, čo by tam mohla začať vôbec kysnúť… Pridali ste droždie na pečenie? :D Lebo to tam nepatrí, lahôdkové droždie je neaktívna forma droždia, ktorá chutí umami a syrovo, a nekysne. Takže ste bohužiaľ použila zlú ingredienciu. :)

      Reply
    2. Veronika 14. decembra 2023 at 17:31

      Už som našla príčinu :D nepoužila som lahodkove drozdie ale obyčajne :D

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *