Pizza cesto:
300 ml vody
12 g soli
500 g hladkej pšeničnej múky (múka na pizzu alebo chlieb)
1 g čerstvých kvasníc (plnšia 1/4 ČL)
Vegan mozzarella:
80 g bieleho tofu (Sunfood, Lunter) alternatívne kešu orechy
20 g tapiokovej múky (3 PL) alternatívne kukuričný škrob
10 g soli (2 ČL)
10 g agar agar (4 ČL)
2,50 g lahôdkového droždia (2 ČL)
2 g cukru ( 1/2 ČL)
1 g kyseliny citrónovej (1/4 ČL)alternatívne ocot či citrón (2 ČL)
400 ml vody
60 g kokosového oleja bez vônealternatívne iný neutrálny olej
30 ml vody - do psylliavoliteľné - pre naťahovací syr
Rajčinový základ:
400 g celých lúpaných rajčín (1 konzerva)
70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku - pasty
2 pl olivového oleja
½ čl soli
½ čl kryštálového cukru
½ čl ušeného oregana
12 strúčiky cesnaku
čerstvá bazalka
Ingrediencie
Pizza cesto:
300 ml vody
12 g soli
500 g hladkej pšeničnej múky (múka na pizzu alebo chlieb)
1 g čerstvých kvasníc (plnšia 1/4 ČL)
Vegan mozzarella:
80 g bieleho tofu (Sunfood, Lunter) alternatívne kešu orechy
20 g tapiokovej múky (3 PL) alternatívne kukuričný škrob
10 g soli (2 ČL)
10 g agar agar (4 ČL)
2,50 g lahôdkového droždia (2 ČL)
2 g cukru ( 1/2 ČL)
1 g kyseliny citrónovej (1/4 ČL)alternatívne ocot či citrón (2 ČL)
400 ml vody
60 g kokosového oleja bez vônealternatívne iný neutrálny olej
30 ml vody - do psylliavoliteľné - pre naťahovací syr
Rajčinový základ:
400 g celých lúpaných rajčín (1 konzerva)
70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku - pasty
2 pl olivového oleja
½ čl soli
½ čl kryštálového cukru
½ čl ušeného oregana
12 strúčiky cesnaku
čerstvá bazalka
Pokyny
Notes
(Visited 83 times, 1 visits today)