Vegan Mozzarella syr – Pizza margherita

Počet porcií4 porcie
Čas prípravy1 deň 2 hod.Čas varenia15 min.Celkový čas1 deň 2 hod. 15 min.
Pizza cesto:
 300 ml vody
 12 g soli
 500 g hladkej pšeničnej múky (múka na pizzu alebo chlieb)
 1 g čerstvých kvasníc (plnšia 1/4 ČL)
Vegan mozzarella:
 80 g bieleho tofu (Sunfood, Lunter) alternatívne kešu orechy
 20 g tapiokovej múky (3 PL) alternatívne kukuričný škrob
 10 g soli (2 ČL)
 10 g agar agar (4 ČL)
 2,50 g lahôdkového droždia (2 ČL)
 2 g cukru ( 1/2 ČL)
 1 g kyseliny citrónovej (1/4 ČL)alternatívne ocot či citrón (2 ČL)
 400 ml vody
 60 g kokosového oleja bez vônealternatívne iný neutrálny olej
 4 g psyllia voliteľné - pre naťahovací syr
 30 ml vody - do psylliavoliteľné - pre naťahovací syr
Rajčinový základ:
 400 g celých lúpaných rajčín (1 konzerva)
 70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku - pasty
 2 pl olivového oleja
 ½ čl soli
 ½ čl kryštálového cukru
 ½ čl ušeného oregana
 12 strúčiky cesnaku
 čerstvá bazalka
NáročnosťMierne pokročilý
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

Pizza cesto:
 300 ml vody
 12 g soli
 500 g hladkej pšeničnej múky (múka na pizzu alebo chlieb)
 1 g čerstvých kvasníc (plnšia 1/4 ČL)
Vegan mozzarella:
 80 g bieleho tofu (Sunfood, Lunter) alternatívne kešu orechy
 20 g tapiokovej múky (3 PL) alternatívne kukuričný škrob
 10 g soli (2 ČL)
 10 g agar agar (4 ČL)
 2,50 g lahôdkového droždia (2 ČL)
 2 g cukru ( 1/2 ČL)
 1 g kyseliny citrónovej (1/4 ČL)alternatívne ocot či citrón (2 ČL)
 400 ml vody
 60 g kokosového oleja bez vônealternatívne iný neutrálny olej
 4 g psyllia voliteľné - pre naťahovací syr
 30 ml vody - do psylliavoliteľné - pre naťahovací syr
Rajčinový základ:
 400 g celých lúpaných rajčín (1 konzerva)
 70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku - pasty
 2 pl olivového oleja
 ½ čl soli
 ½ čl kryštálového cukru
 ½ čl ušeného oregana
 12 strúčiky cesnaku
 čerstvá bazalka

Pokyny

Notes

Vegan Mozzarella syr – Pizza margherita
(Visited 83 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *