Vegan Mozzarella syr – Pizza margherita

Množstvo4 porcie
Príprava1 deň 2 hodinyVarenie15 minútCelkovo1 deň 2 hodiny 15 minút
Pizza cesto:
 300 ml vody
 12 g soli
 500 g hladkej pšeničnej múky (múka na pizzu alebo chlieb)
 1 g čerstvých kvasníc (plnšia 1/4 ČL)
Vegan mozzarella:
 80 g bieleho tofu (Sunfood, Lunter) alternatívne kešu orechy
 20 g tapiokovej múky (3 PL) alternatívne kukuričný škrob
 10 g soli (2 ČL)
 10 g agar agar (4 ČL)
 2,50 g lahôdkového droždia (2 ČL)
 2 g cukru ( 1/2 ČL)
 1 g kyseliny citrónovej (1/4 ČL)alternatívne ocot či citrón (2 ČL)
 400 ml vody
 60 g kokosového oleja bez vônealternatívne iný neutrálny olej
 4 g psyllia voliteľné - pre naťahovací syr
 30 ml vody - do psylliavoliteľné - pre naťahovací syr
Rajčinový základ:
 400 g celých lúpaných rajčín (1 konzerva)
 70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku - pasty
 2 PL olivového oleja
 ½ ČL soli
 ½ ČL kryštálového cukru
 ½ ČL ušeného oregana
 12 strúčiky cesnaku
 čerstvá bazalka
NáročnosťPokročilý
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

Pizza cesto:
 300 ml vody
 12 g soli
 500 g hladkej pšeničnej múky (múka na pizzu alebo chlieb)
 1 g čerstvých kvasníc (plnšia 1/4 ČL)
Vegan mozzarella:
 80 g bieleho tofu (Sunfood, Lunter) alternatívne kešu orechy
 20 g tapiokovej múky (3 PL) alternatívne kukuričný škrob
 10 g soli (2 ČL)
 10 g agar agar (4 ČL)
 2,50 g lahôdkového droždia (2 ČL)
 2 g cukru ( 1/2 ČL)
 1 g kyseliny citrónovej (1/4 ČL)alternatívne ocot či citrón (2 ČL)
 400 ml vody
 60 g kokosového oleja bez vônealternatívne iný neutrálny olej
 4 g psyllia voliteľné - pre naťahovací syr
 30 ml vody - do psylliavoliteľné - pre naťahovací syr
Rajčinový základ:
 400 g celých lúpaných rajčín (1 konzerva)
 70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku - pasty
 2 PL olivového oleja
 ½ ČL soli
 ½ ČL kryštálového cukru
 ½ ČL ušeného oregana
 12 strúčiky cesnaku
 čerstvá bazalka

Directions

Vegan Mozzarella syr – Pizza margherita
(Visited 82 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *