Špenátové gnocchi s čili a citrónovou kôrou (vegan)

Čo so špenátom? Spravte si špenátové gnocchi! Či už špenát milujete, alebo je vaším kyptonitom, ako pre mňa, tento recept si uložte. S ním totiž špenát premeníte na sviežu, jemne pikantnú omáčku vhodnú na gnocchi aj cestoviny. Odporúčam nešetriť na cesnaku, citrónovej šťave a čili! Vďaka fazuli, droždiu a smotane som do nej skryla aj proteíny. A kým sa do jedla pustíte, pridajte citrónovú kôru a veľa bazalky. Tieto veci nepreskakujte, dodajú jedlu nový level chuti a hromadu špenátu ani neucítite.

Špenátové gnocchi:

Počet porcií4 porcie
Čas prípravy5 min.Čas varenia15 min.Celkový čas20 min.

 200 g čerstvého mladého špenátu200 až 250 g
 1 konzerva bielej fazulealebo cca 250 g bielej fazule a 150 g vody
 1 citrónšťava z jedného menšieho citrónu alebo 1/2 väčšieho
 150 g sójovej smotany na varenie
 3 PL lahôdkového droždia
 3 PL olivového oleja
 4 strúčiky cesnaku
 ½ ČL čili vločiekpre menej pikantné 1/4 ČL
 20 g čerstvej bazalky2 vetvičky do omáčky, zvyšok na servírovanie
 1000 g zemiakových gnocchi
 1 ČL soli
 1 štipka čierneho korenia
 kôra zo 4 menších citrónov ak robíte 4 porciena každú porciu jeden

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

 200 g čerstvého mladého špenátu200 až 250 g
 1 konzerva bielej fazulealebo cca 250 g bielej fazule a 150 g vody
 1 citrónšťava z jedného menšieho citrónu alebo 1/2 väčšieho
 150 g sójovej smotany na varenie
 3 PL lahôdkového droždia
 3 PL olivového oleja
 4 strúčiky cesnaku
 ½ ČL čili vločiekpre menej pikantné 1/4 ČL
 20 g čerstvej bazalky2 vetvičky do omáčky, zvyšok na servírovanie
 1000 g zemiakových gnocchi
 1 ČL soli
 1 štipka čierneho korenia
 kôra zo 4 menších citrónov ak robíte 4 porciena každú porciu jeden

Pokyny

Notes

Špenátové gnocchi
vegánske špenátové gnocchi

Recept na špenátové gnocchi nájdete aj na mojom instagrame ako video.

Špenát, fazuľu + vodu, citrónovú šťavu, lahôdkové droždie a smotanu rozmixujte do hladka. Pridajte aj pár vetvičiek bazalky pre jemné dochutenie omáčky a zvyšok nechajte na servírovanie. Fazuľu môžete premiť, alebo použiť rovno s nálevom, ak nevadí vášmu tráveniu. Na olivovom oleji krátko opečte pretlačený cesnak a čili vločky. Po minúte pridajte gnocchi a ešte krátko opečte. Všetko zalejte omáčkou z mixéra, pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetko varte kým gnocchi nezmäknú – pár minút. Ochutnajte a podla seba pridajte viac citrónu, lahôdkového droždia, čili či soli.

Jedlo servírujte s čerstvou kôrou z jedného citróna a nasekanou bazalkou. Nepreskakujte! Môžete pokvapkať oliváčom a čerstvo mletým čiernym korením. Špenát už len takto, kým si nenapravím traumu zo školských jedální.

Ak hľadáte viac chutných vegánskych jedál, skúste aj túto vegan tofu tikka masalu!

Špenátové gnocchi s čili a citrónovou kôrou (vegan)

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 112 times, 5 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *