Čo so špenátom? Spravte si špenátové gnocchi! Či už špenát milujete, alebo je vaším kyptonitom, ako pre mňa, tento recept si uložte. S ním totiž špenát premeníte na sviežu, jemne pikantnú omáčku vhodnú na gnocchi aj cestoviny. Odporúčam nešetriť na cesnaku, citrónovej šťave a čili! Vďaka fazuli, droždiu a smotane som do nej skryla aj proteíny. A kým sa do jedla pustíte, pridajte citrónovú kôru a veľa bazalky. Tieto veci nepreskakujte, dodajú jedlu nový level chuti a hromadu špenátu ani neucítite.
Špenátové gnocchi:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Recept na špenátové gnocchi nájdete aj na mojom instagrame ako video.
Špenát, fazuľu + vodu, citrónovú šťavu, lahôdkové droždie a smotanu rozmixujte do hladka. Pridajte aj pár vetvičiek bazalky pre jemné dochutenie omáčky a zvyšok nechajte na servírovanie. Fazuľu môžete premiť, alebo použiť rovno s nálevom, ak nevadí vášmu tráveniu. Na olivovom oleji krátko opečte pretlačený cesnak a čili vločky. Po minúte pridajte gnocchi a ešte krátko opečte. Všetko zalejte omáčkou z mixéra, pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetko varte kým gnocchi nezmäknú – pár minút. Ochutnajte a podla seba pridajte viac citrónu, lahôdkového droždia, čili či soli.
Jedlo servírujte s čerstvou kôrou z jedného citróna a nasekanou bazalkou. Nepreskakujte! Môžete pokvapkať oliváčom a čerstvo mletým čiernym korením. Špenát už len takto, kým si nenapravím traumu zo školských jedální.
Ak hľadáte viac chutných vegánskych jedál, skúste aj túto vegan tofu tikka masalu!