Vegan veľkonočný pletenec je spolu s nádievkou pre mňa kulinárskou definíciou Veľkej noci a sviatky bez neho nedokážem predstaviť.
Archives Slovenská kuchyňa
Vegan parené buchty: na slano s „mäsom“ aj sladko s džemom
Ak ste klasici, tak som tento recept pripravila tak, aby ste si mohli spraviť vegan parené buchty na sladko. Ale určite ich skúste na slano!
Vegan vajíčková nátierka s pažítkou
Skvelá vegan vajíčková nátierka na neskoré nedeľné raňajky. Vďaka čiernej soli Kala Namak chutí ako z pravých vajíčok, ale je oveľa zdravšia.
Vegan punčové rezy ako z cukrárne
Punčové rezy s’jedným z najklasickejších dezerov z cukrární nášho detstva. Preto každého vegána potešia aj tieto skvelé vegan punčové rezy.
Vegan šišky s jahodovou penou
Domáce šišky sú klasickým fašiangovým jedlom, ktoré pripravovala nejedna babička. Mali ste však vegánske šišky s jahodovou penou?
Vegan čokoládová pena – choco mousse
Vegan čokoládová pena, ktorá chutí jednoducho dokonalo, ale je tvorená hlavne aquafabou z cíceru. Bez laktózy či vajíčok, ale ako originál.
Vegan Čevapčiči s tzaziki šalátom
Domáce vegan čevapčiči, ktoré vás svojou štruktúrou a chuťou ohúri. K cevapčíčí som pripravila aj recept na skvelý vegan tzaziky šalát.
Vegan Fánky – Božie milosti
Fánky sú ďalším tradičným fašiangovým jedlom. A musím povedať, že vegan fánky chutili rovnako dobre, ak nie lepšie, ako si ich pamätám.
Vegan šampiňónová paštéta s tymiánom
Vegan šampiňónová paštéta sa hodí nie len na fašiangy. Kedykoľvek v roku vás poteší silnou umami chuťou na pečive, ale aj na cestovinách!
Vegan Točený slivkový medovník
Vegan Točený slivkový medovník sa u nás začal robiť o niečo neskôr ako iné tradičnejšie recepty. Keď ho mamina upiekla prvý krát, už zostal!
Vegan Zázvorníky
Pokiaľ plánujete vegan zázvorníky piecť na Vianoce, alebo inú špeciálnu príležitosť, doprajte si pár dňový predstih. Zázvorníky potrebujú čas
Vegan včelie úle
Pýtali ste si tento Vianočný dezert, takže som spravila aj vegan včelie úle, ktoré majú maximum náplne. A takto chutia skvelo, nie sú suché!
Vegan Vaječný likér – tradičný a jednoduchý recept
Moja babina, robila vaječný likér vždy tak hustý, že skoro neliezol pohára. Tento vegan vaječný likér je rovnako hustý aj skvelý ako ten jej.
Vegan Medvedie labky s čokoládou
Domáce formičky a pečenie s nimi tento rok prešli na mňa a tak som pripravila vegan medvedie labky, ktoré sú vláčne, mäkké a čokoládové.
Cukrový rozvar pre lesklé pečivo
Cukrový rozvar používam hlavne pri pečení, aby dodal sladkému pečivu či medovníkom krásny lesk. Cukor sa na pečive zmení na lesklí karamel.
Vegan Laskonky
Recept na vegan laskonky z aquafaby a kokosu s tromi rôznymi druhmi krému. Kávový, pistáciový či orieškový krém, ktorý si zamilujete.
Vegan grilážky
Vegan grilážky s datlovým karamelom a s menším množstvom cukru sú jeden z naj receptov Vianoc, ktorý nájdete aj v Slovegán 2 kuchárke.
Vegan Kokosky s náplňou
Ak milujete linecké, parížske rožky a kokosky, vegan kokosky s náplňou spájajú to najlepšie z týchto troj Vianočných koláčikov v dokonalosť.