Slaný cviklový koláč z lístkového cesta

V obchode som minulý týždeň prešla okolo krásnej cvikle a nedala mi pokoj. Nakoniec som sa k nej vrátila a kúpila 6 kúskov. Nevedela som čo z nej budem variť, ale vedela som, že keď ju kúpim, tak si budem musieť niečo vymyslieť. A tak som si vymyslela jednoduchý slaný cviklový koláč s lístkového cesta.

Budete potrebovať:

Množstvo6 porcií
Prípravahodina 10 minútVarenie30 minútCelkovohodina 40 minút

Marinovaná cvikla:
 600 g cvikli (3-4 ks)
 3 PL červeného balzamikového octu
 2 PL olivového oleja
 ¼ ČL soli
 1 štipka čierneho korenia
Koláč:
 180 g bieleho tofu Lunter Natural
 40 g citrónovej šťavy
 25 g vody
 25 g bielej cibule
 4 g soli
 čerstvý tymián
 1 ks vegan lístkového cestarôzne druhy bez masla sú bežne dostupné v supermarketoch

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

Marinovaná cvikla:
 600 g cvikli (3-4 ks)
 3 PL červeného balzamikového octu
 2 PL olivového oleja
 ¼ ČL soli
 1 štipka čierneho korenia
Koláč:
 180 g bieleho tofu Lunter Natural
 40 g citrónovej šťavy
 25 g vody
 25 g bielej cibule
 4 g soli
 čerstvý tymián
 1 ks vegan lístkového cestarôzne druhy bez masla sú bežne dostupné v supermarketoch

Directions

Slaný cviklový koláč z lístkového cesta
vegánsky slaný cviklový koláč

Ingrediencie:

Cvikla – môžete kúpiť surovú alebo predvarenú cviklu v celku, vyhnite sa nakladanej.

Lahôdkové droždie – všetko syrové dochucujem ladôdkovým droždímLahôdkové droždie je neaktívne droždie so syrovou chuťou, nájdete v zdravej výžive, niekedy pod názvom tebi droždie, ale už sa objavuje aj vo väčších supermarketoch. 

Lístkové cesto – lístkové cesto bez kravského masla nájdete bežne v supermarketoch. Na tento recept budete potrebovať 1 kus cesta z váhou asi 275g.

Slaný cviklový koláč:

Začnite prípravou cvikle. V šupke ju uvarte vo vriacej osolenej vode. Bude to trvať podľa veľkosti cvikli 40-60minút.

Kým sa cvikla varí, pripravte si tofu nátierku. Do mixéra vložte biele tofu, citrónovú šťavu, vodu, cibulu, droždie a soľ. Všetko spolu rozmixujte do hladka.

Po uvarení nechajte cviklu vychladnúť. Následne ju ošúpte a polovicu z cvikle nakrájajte na tenučké plátky. Zvyšok nakrájajte na menšie kocky. V zatvárateľnej miske zmiešajte balzamikový ocot, olivový olej, soľ a čierne korenie. Do marinády vložte cviklu a misku dobre pretrpte a cviklu nechajte marinovať, kým ju budete potrebovať.

Trúbu si vyhrejte na 210 stupňov. Lístkové cesto rozbaľte ak používate už vyvaľkané, prípadne vyvaľkajte aby sa zmestilo na plech. Cesto potrite nátierkou z tofu – vynechajte asi 1-2 ckm z okrajov. Trochu nátierky si odložte aj na vrch koláča.

Na vrstvu nátierky poukladajte kolieska marinovanej cvikli, potom koláč posypte kockami cvikli a lyžičkou pridajte aj kôpky nátierky, ktorý vám zostala.

Okraje koláča potrite olejom a cviklový koláč dajte piecť na asi 30 minút do zlata. Najlepší je ešte teplý, kým je cesto ešte chrumkavé.

Ak hľadáte ďalšie jablkové koláče, vyskúšajte aj jablkovú galetku. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. 

vegan cviklový koláč z lístkového cesta
Slaný cviklový koláč


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 802 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *