Cukrový rozvar pre lesklé pečivo

V angličtine sa tento rozvar volá „simple syrup”. Tento názov mi vždy prišiel veľmi sofistikovaný, potom som však zistila, že ide o úplne jednoduchý cukrový rozvar – sirup. Používam ho hlavne pri pečení, aby dodal sladkému pečivu či medovníkom krásny lesk. Z mojej skúsenosti funguje na tento účel ešte lepšie ako sladené rastlinné mlieko, agáve alebo aquafaba.

Cukrový rozvar

Množstvo4 porcie
Celkovo10 minút

 100 g kryštálového cukru
 100 ml vody

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 100 g kryštálového cukru
 100 ml vody

Directions

Cukrový rozvar pre lesklé pečivo

Príprava cukrového rozvaru je naozaj jednoduchá. V menšom hrnci na omáčky zmiešajte cukor a vodu, vždy v pomere 1 : 1 (napríklad 100 gramov cukru na 100 ml vody). Zmes priveďte k varu a miešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí a nevznikne priehľadný sirup. Trvá to chvíľku.

Po dovarení rozvar nechajte vychladnúť a zlejte do uzatvárateľného pohára alebo fľaše. Skladujte ho v chladničke, takto vám vydrží aj niekoľko týždňov.

Či už budete piecť lupačky alebo agávniky, cukrový rozvar im dodá lesk. Pečivo môžete potrieť rozvarom pred pečením, alebo ho stačí potrieť hneď po vytiahnutí z rúry, kým je ešte horúce. Cukor na povrchu pečiva skaramelizuje a vytvorí krásny lesk počas pečenia alebo po dopečení.

Sledujte ma aj na instagrame.

cukrový rozvar pre lesklé pečivo

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 419 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Vegan Točený slivkový medovník - Surová Dcérka : Vegánske Vianoce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *