Talianska rajčinová polievka

Nie uhorková, ale rajčinová sezóna sa blíži! Rajčinové bruschetty, pretlak, kečup a polievka z čerstvých rajčín ako z Talianska. Talianska rajčinová polievka! Na tú vám ukážeme recept dnes, je totiž famózna! Recept vznikol vďaka spolupráci s družstvom Ovozela.

Talianska rajčinová polievka,čo potrebujete:

  • 3kg rajčín
  • olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 hrsť bazalky
  • 1 hrsť oregána
  • 1 ČL tymianu
  • 1 a pol ČL soli
  • 3 PL hnedého cukru
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie
  • štipka škorice

Pozrite si všetky ingrediencie a postup na videu ak potrebujete extra vizualizáciu:

Najskôr potrebujeme rajčiny zbaviť šupiek. To spravíme tak, že si každú zo spodku narežeme, spravíme na nej veľké X na šupke. Necháme v hrnci zovrieť vodu a rajčiny v nej necháme asi minútu, kým uvidíme, že šupa začne sama zliezať. Potom rajčiny vyberieme a dáme do studenej vody schladiť. Potom môžeme rukou a nožom šupky ľahko odstrániť.

talianska rajčinová polievka
Kampaň financovaná s finančnou pomocou Európskej únie.

Náslôedne rajčiny nakrájame. Do hrnca pridáme rozhriať dostatočné množstvo oleja. Na ňom rýchlo orestujeme nakrájanú cibuľku a cesnak. Potom pridáme aj nakrájané rajčiny s vodou ktorú pustili. Pridáme aj všetko korenie okrem škorice a miešame. Takto polievku varíme asi 15-20 minút

talianska rajčinová polievka

Potom vyberieme bobkový list a ručným mixérom polievku rozmixujeme do hladka. Ochutnáme, dochutíme podľa seba ak chcete slanšiu či sladšiu polievku. Pridáme štipku škorice a znova pomixujeme. Potom môžeme taliansku rajčinovú polievku servírovať s hriankami, čerstvou bazalkou alebo kokosovým syrom violife, ktorý sme mali po ruke.

(Visited 276 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *