Africká arašidová polievka s jackfruitom (vegan)

Milujem polievky, ktoré zasýtia a chutia tak plne, že môžu slúžiť ako hlavné jedlo. Pri tejto polievke to platí maximálne, lebo ju môžete servírovať kludne aj s ryžou. Africká arašidová polievka s jackfruitom je naozaj hustá a vyvážená, lebo okrem zeleniny obsahuje aj cícer či arašidové maslo, ktoré dodáva je jedinečnú chuť. Mäso štruktúrou krásne nahradí jackfruit, ktorý do seba krásne nasaje všetky chute polievky.

Africká arašidová polievka s jackfruitom:

Množstvo4 porcie
Celkovo30 minút

 1 PL repkového olaja
 1 ks bielej cibule
 4 strúčiky cesnaku
 20 g čerstvého zázvoru
 1 čili paprička
 3 ČL rímskeho kmínu
 2 ČL mletého koriandru
 1 ČL kurkumy
 ¼ ČL čierneho korenia
 60 g koncentrovaného rajčinového pretlaku/pasty
 1 konzerva krájaných rajčín
 1 l zeleninového vývaru
 250 g arašidového masla
 580 g očistených sladkých zemiakov
 200 g zeleného jackfruitu(voliteľné)
 1 konzerva cíceru
 1 ČL soliviac či menej podľa slanosti vývaru
 100 g mladého špenátu
 1 ks limetky
 čerstvý koriander, arašidy či ryža ako príloha

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 1 PL repkového olaja
 1 ks bielej cibule
 4 strúčiky cesnaku
 20 g čerstvého zázvoru
 1 čili paprička
 3 ČL rímskeho kmínu
 2 ČL mletého koriandru
 1 ČL kurkumy
 ¼ ČL čierneho korenia
 60 g koncentrovaného rajčinového pretlaku/pasty
 1 konzerva krájaných rajčín
 1 l zeleninového vývaru
 250 g arašidového masla
 580 g očistených sladkých zemiakov
 200 g zeleného jackfruitu(voliteľné)
 1 konzerva cíceru
 1 ČL soliviac či menej podľa slanosti vývaru
 100 g mladého špenátu
 1 ks limetky
 čerstvý koriander, arašidy či ryža ako príloha

Directions

Africká arašidová polievka s jackfruitom
Africká arašidová polievka s jackfruitom vegánsky

Ingrediencie:

Jackfruit: V tomto recepte budete potrebovat nakladaný zelený jackfruit, ktorý už býva bežne dostupný v DM drogérií, ázijských obchodoch a väčších supermarketoch. Zrelý jackfruit urcite nepoužívajte, je to skvelé ovocie, ktoré sa ale do polievky nehodí.

Rímsky kmín: Pri tomto recepte zabudnite na náš klasický kmín, siahnite po tom rímskom, ktorý ma sviežejšiu a exotickejšiu chuť. Nájdete ho už v bežných sueprmarketoch v mletej či celej forme.

Recept:

Na oleji opečte na drobno nakrájanú cibuľu. Opekajte ju 4-5 minút na strednom plameni, kým nezačne cibuľa zlatnúť. Následne pridajte cesnak, zázvor a čili papričku, tiež nasekané na drobno. Všetko opekajte ešte minútu dve, kým sa cesnak rozvonia. Potom pridajte kurkumu, rímsky kmín, koriander, čierne korenie a rajčinový pretlak. Všetky aromatiká opekajte a neustále miešajte ešte jednu minútu.

Všetko zalejte konzervou krájaných rajčín a zeleninovým vývarom (alebo horúcou vodou, do ktorej vmiešajte zmes na prípravu zeleninového vývaru/bujón). Polievku priveďte k varu a vmiešajte arašidové maslo. Potom pridajte nakrájané sladké zemiaky, scedený cícer a jackfruit, ktorý môžete tiež natrhať na menšie kúsky. Ak jackfruit nemáte, tak ho vynechajte a pridajte viac sladkých zemiakov.

Polievku varte asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Polievku dosoľte podľa chuti, pridajte limetkovú šťavu a mladý špenát.

Africkú arašidovú polievku s jackfrutom polievku podávajte s limetkou, arašidmi a čerstvým koriandrom. Pridať môžete aj uvarenú ryžu a z polievky máte hlavné jedlo. Obe verzie silne odporúčam!

Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ak hľadáte ďalšie podobné inšpirácie na varenie, skúste toto Indické curry!

Africká arašidová polievka s jackfruitom vegan

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 4 672 times, 4 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *