Najlepší zeleninový šalát s rajčinovým dressingom

Najlepší zeleninový šalát, ktorý som pripravila i ochutnala! Surová Itália! Chutí lepšie ako pravá talianska pizza a naša Raw Pizza je ním inšpirovaná.

Na základ – zeleninová šalát potrebujeme:

– 400g cherry rajčiniek
– ľadový šalát, špenát alebo listy podľa chuti
– 2 červené papriky
– cukinu
– rukolu
– sušené paradajky
– sušené šampiňóny
– 1-2 kukurice.

Kto sa chce trochu odviazať môže pridať olivy alebo mungo klíčky. Ak nemáte radi horkú chuť tak pozor na rukolu, radšej s ňou šetrite. Všetky ingrediencie treba posekať. Surovej kukurice sa nebojte, je sladká, ale kto chce, použije aj varenú. Aj šampiňóny môžu byť surové namiesto sušených, môžete ich chvíľu marinovať v citrónovej šťave aby zmäkli. Všetko spolu zmiešajte v mise aby vznikol zeleninový šalát.

Zázrak šalátu je v rajčinovom dressingu, na ktorý potrebujeme:
– 3 alebo 4 paradajky
– hrsť sušených paradajok
– šťavu z citrónu
– bazalku
– oregáno
– trochu petržlenu.

Všetky ingrediencie zmiešame a aj s koreninami v množstve, v akom nám vyhovujú. Ak niekto vlastní korenie sumac, teda pomleté bobule stromu sumac, odporúčam použiť ho tiež.

Pri konzumácií tohoto zeleinového šalátu sa neviem zastaviť, kým nie je misa prázdna, nech má aj tri kilá, zjem všetko. Raz takto zeleninové šaláty budú podávať v reštauráciach, len ich to musíme naučiť!


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 3 549 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Raw zálievky na šalát - bez tuku! - Raw Mother&Daughter

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *