Raw maková roláda s pohánkou

Makové rolády sú tradičným koláčom od babičky. Takto si môžeme niečo podobné, ale zdravšie tiež vychutnať. Raw maková roláda je skvelý príklad.

Raw maková roláda obsahuje:
– šálku pohánky
– šílku hrozienok
– 8x sušené datle
– šálku maku
– šálku sušených sliviek
– škoricu

Pohánku a hrozienka si namočíme  na cca. 20 minút, scedíme, necháme trocha preschnúť na slniečku a dáme do mixéra. Pridáme asi 8 ďatlí a rozmixujeme na hmotu, ktorú rozotrieme na fóliu.

Rovnako vopred namočený mak, asi jednu misku, rozmixujeme  so sušenými slivkami a troškou škorice. Mixujeme až dostaneme konzistenciu slivkového lekváru. Potom hmotu jednoducho natrieme na pohánkový základ, stočíme na roládu a môžeme nechať hotovú roládu na chvíľu schladiť alebo okamžite krájať a degustovať. Maková roláda je rýchlo hotová.

Aj keď mak nie je orech, ale semienko, stále má vysoký obsah tukov. Preto je lepšie ho tiež namočiť do vody.

Viac fotografií v našom albume.

91c5690ef6044c2eb70259918a46e485

(Visited 257 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Bianka 19. júna 2014 at 9:58

    Dobry den prajem,recept vyzera uzasne :) chcela by som ho vyskusat ale mohla by som poprosit pomery, kolko coho potrebujem aby bola rolada taka ista chutne vyzerajuca ako ta vasa? Dakujeem :)

    Reply
    1. Renata 19. júna 2014 at 15:51

      dobrý deň, všetko robím od oka, ale po väčšine vždy robím na misky….bola tu miska pohanky,hrozienka s datlami do hromady tiež za misku, tak isto slivky a mak tak primerane :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *