Raw citrónový cheesecake

Raw citrónový cheesecake sme robili prvý krát už dávnejšie, ale recept na blog dávame až teraz, keď zažil opakovaný úspech. Pre mňa má dokonalú chuť, nie len citrónovú ale aj kokosovú. Je to lahodný koláč, ktorý stačí prizdobiť a máte luxusnú tortičku alebo mini tortičky, ktoré ste videli na našom facebooku tu.

Na korpus potrebujete:
– 150g vlašských orechov
– 70g čerstvých datlí

Vlašské orechy na noc alebo aspoň na hodinu namočíme do vody. Keď zmäknú, tak ich presušíme aby neboli vlhké na dotyk ale len zvnútra. Datle aj orechy dáme do mixéra alebo kuchynského robota a spracujeme nožom v tvare S na cesto. Cesto natlačíme do formy na tortu. Ak robíme menšia tortičky tak natlačíme cesto aj na strany formy, vyjdu nám asi dve tortičky s priemerom 10cm alebo jedna väčšia torta.

raw citrónový cheesecake
Na krém potrebujeme:
– 200g  kešu orechov
– 2PL strúhaného kokosu
– šťava z dvoch citrónov
– troška nastrúhanej kôry z bio citróna
– datľový alebo agáve sirup
– 6PL kokosového oleja (v tekutom stave)

Kešu orechy si tiež namočíme na noc do vody a presušíme ako vlašské orechy. Naviac k strúhanému kokosu pridáme tiež trochu vody aby sa kokos napil a zmäkol. Potom všetko spracujeme v mixéri na hladký krém. Dosladíme podla chuti 2-3 lyžicami sirupu a všetko nalejeme na korpus a dáme stuhnúť.


raw citrónový cheesecakeTortu sme dozdobili čokoládou, ktorú si môžete vyrobiť z kakaa a kakaového masla s trochou kokosového oleja. Alebo môžete použiť len ovocie – maliny, čučoriedky a machovku :) Raw citrónový cheesecake

(Visited 322 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Michal 20. februára 2016 at 15:39

    co tám můžu dátmísto datlí? Díky za recept

    Reply
    1. mm Raw Daughter 22. februára 2016 at 10:30

      namiesto datlí môžno figy :)

      Reply
    2. dana 6. apríla 2016 at 20:25

      namiesto datli mozes pouzit hrozienka

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *