Raw citrónový cheesecake sme robili prvý krát už dávnejšie, ale recept na blog dávame až teraz, keď zažil opakovaný úspech. Pre mňa má dokonalú chuť, nie len citrónovú ale aj kokosovú. Je to lahodný koláč, ktorý stačí prizdobiť a máte luxusnú tortičku alebo mini tortičky, ktoré ste videli na našom facebooku tu.
Na korpus potrebujete:
– 150g vlašských orechov
– 70g čerstvých datlí
Vlašské orechy na noc alebo aspoň na hodinu namočíme do vody. Keď zmäknú, tak ich presušíme aby neboli vlhké na dotyk ale len zvnútra. Datle aj orechy dáme do mixéra alebo kuchynského robota a spracujeme nožom v tvare S na cesto. Cesto natlačíme do formy na tortu. Ak robíme menšia tortičky tak natlačíme cesto aj na strany formy, vyjdu nám asi dve tortičky s priemerom 10cm alebo jedna väčšia torta.
Na krém potrebujeme:
– 200g kešu orechov
– 2PL strúhaného kokosu
– šťava z dvoch citrónov
– troška nastrúhanej kôry z bio citróna
– datľový alebo agáve sirup
– 6PL kokosového oleja (v tekutom stave)
Kešu orechy si tiež namočíme na noc do vody a presušíme ako vlašské orechy. Naviac k strúhanému kokosu pridáme tiež trochu vody aby sa kokos napil a zmäkol. Potom všetko spracujeme v mixéri na hladký krém. Dosladíme podla chuti 2-3 lyžicami sirupu a všetko nalejeme na korpus a dáme stuhnúť.
Tortu sme dozdobili čokoládou, ktorú si môžete vyrobiť z kakaa a kakaového masla s trochou kokosového oleja. Alebo môžete použiť len ovocie – maliny, čučoriedky a machovku :) Raw citrónový cheesecake
co tám můžu dátmísto datlí? Díky za recept
namiesto datlí môžno figy :)
namiesto datli mozes pouzit hrozienka
Ahoj, recept vyzerá super,rada by som ho vyskúšala, ale prosím ťa, čo ak mám len sušené datle?
Ahoj, tak datlke namoc do vody a sceď, ak tvoje sú uplne suché :)