Vegan rebarborová bublanina

V záhrade nám rastie rebarbora dlhšie ako siaha moja pamäť. Vždy tam bola a vždy sme okusovali jej kyslé stonky predtým, ako z nich mamina spravila koláč. Nič sa na to nezmenilo doteraz. Rebarbora začala vo veľkom rásť aby skončila v tradičnej bublanine z netradičných ingrediencií :) Vegan rebarborová bublanina je naozaj na nerozoznanie od tej klasickej.

Na vegan rebarborovú bublaninu budete potrebovať:

– cca 400g rebarbory
– 3 hrnčeky špaldovej múky
– 350 ml špaldového mlieka
– 1 hrnček trstinového cukru (alebo kokosového cukru, nerafinované verzie)
– 100 ml slnečnicového oleja
– prášok do pečiva
– 3 ČL jablčného octu
– 1 ČL  soli
– kokos
– vanilkový lusk
– čerešňový džem

Postup vegan rebarborová bublanina:

Očistíme si domácu rebarboru a nakrájeme ju na kúsky aby bola pripravená na použitie. Do rastlinného mlieka pridáme jablčný ocot a necháme mlieko aspoň minútu “kysnúť”. Medzitým v miske zmiešame špaldovú múku, cukor, soľ, jeden prášok do pečiva a ak máte, pridajte aj vnútro vanilkového lusku. U nás ho dávame všade! Do zmiešanej zmesi pridáme špaldové mlieko a zamiešame. Potom pridáme aj rastlinný olej, použili sme slnečnicový, a opäť zamiešame. Takto nám vznikne naše cesto na bublaninu.

vegan rebarborová bublanina

To si vylejeme na plech s papierom na pečenie a navrch poukladáme alebo len rozhádžeme kúsky očistenej rebarbory. Takto dáme bublaninu piecť do trúby, rozohriatej asi na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút. Po dopečení a miernom vychladnutí sme si vrch bublaniny potreli čerešnovým džemom a zľahka posypali kokosom.

vegan rebarborová bublanina

Zaručujeme veľký pôžitok, šťavnatosť a bublaninu, ktorú nikto nerozozná od originálu. Naši chalani zase raz nevedia, že jedia koláč bez mlieka či vajíčok a rýchlo mizne z plechu. Ak nemáte práve rebarboru, použite akékoľvek ovocie :)

(Visited 220 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Emma 3. mája 2017 at 20:57

    Ahoj, myslíš, že v recepte môžem namiesto toho octu použiť aj citrónovú šťavu? :)

    Reply
    1. mm Raw Daughter 5. mája 2017 at 12:28

      Ahoj :) Skusit to vždy môžeš, všetko ide :)

      Reply
  2. Roman 8. mája 2017 at 10:50

    Ahoj, je v niečom lepšie použiť špaldové mlieko od iných rastlinných? :)

    Reply
    1. mm Raw Daughter 24. mája 2017 at 10:04

      Každé môže spravit nieco trochu iné, ale my väčšinou použujeme také, aké práva máme. Takze kludne použi tiež akekolvek :)

      Reply
  3. Lua 13. mája 2017 at 13:03

    Odkiaľ zoberiem špaldové mlieko? Nemôže byť iné?

    Reply
    1. mm Raw Daughter 24. mája 2017 at 10:03

      Urcite moze byt akekolvek, alpro ponuka vela vela druhov, takze kludne co zozenies :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *