Vegan rebarborová bublanina

V záhrade nám rastie rebarbora dlhšie ako siaha moja pamäť. Vždy tam bola a vždy sme okusovali jej kyslé stonky predtým, ako z nich mamina spravila koláč. Nič sa na to nezmenilo doteraz. Rebarbora začala vo veľkom rásť aby skončila v tradičnej bublanine z netradičných ingrediencií. Vegan rebarborová bublanina je naozaj na nerozoznanie od tej klasickej. K rebarbore mäžete pridaj ríbezle alebo akékoľvek iné ovocie, prípadne džem.

Na bublaninu budete potrebovať:

 400 g rebarbory
 400 g polohrubej pšeničnej alebo špaldovej múky
 350 ml rastlinného mlieka (sójové)
 180 g cukru
 100 g slnečnicového oleja
 14 g kypriaceho prášku
 3 ČL jablčného octu
 1 ČL soli
 1 ČL vanilkovej pasty alebo 1/2 vanilkového lusku
 plátky mandlí alebo strúhaný kokos
 čerešňový džem alebo iný obľúbený džem na potretie (voliteľné)

Množstvo1 porcia
Príprava10 minútVarenie25 minútCelkovo35 minút

Ingredients

 400 g rebarbory
 400 g polohrubej pšeničnej alebo špaldovej múky
 350 ml rastlinného mlieka (sójové)
 180 g cukru
 100 g slnečnicového oleja
 14 g kypriaceho prášku
 3 ČL jablčného octu
 1 ČL soli
 1 ČL vanilkovej pasty alebo 1/2 vanilkového lusku
 plátky mandlí alebo strúhaný kokos
 čerešňový džem alebo iný obľúbený džem na potretie (voliteľné)

Directions

Vegan rebarborová bublanina
vegan rebarborová bublanina

Vegan rebarborová bublanina:

Rebarboru umyte a nakrájajte ju na menšie kúsky. Nešúpte ju. Do ľubovoľného rastlinného mlieka (sójové a mandľové používam najčastejšie) pridajte jablčný ocot a nechajte mlieko aspoň minútu bokom.

Medzitým v miske zmiešajte múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a ak máte, pridajte aj vnútro vanilkového lusku alebo vanilkovú pastu. U nás ho dávame všade! Do zmiešanej zmesi pridajte rastlinné mlieko s octom a olej. Všetko spolu miešajte, kým nezmiznú hrudky múky. Len krátko,a by ste često príliš nepremiešali. Potom je cesto hotové.

Vylejte ho na plech (38×35 cm) s papierom na pečenie a navrch poukladajte alebo len rozhádžeme kúsky očistenej rebarbory a plátky mandlí. Bublaninu  dajte piecť do trúby, rozohriatej asi na 180 stupňov a pečte asi 25 minút.

Po dopečení a miernom vychladnutí vrch vegan bublaniny môžete potrieť čerešňovým džemom a zľahka posypať kokosom ak ste nepoužili mandle. Bublaninu môžete skladovať v zatvorenej rúre. Postupne  nasiakne viac vody a zostane šťavnatá. Pri dlhšom ako dňovom skladovaní ju presuňte do chladničky.

Zaručujeme veľký pôžitok, šťavnatosť a bublaninu, ktorú nikto nerozozná od originálu. Naši chalani zase raz nevedia, že jedia koláč bez mlieka či vajíčok a rýchlo mizne z plechu. Rovnaké je to pri buchtách.

Ak bublaninu upečiete a budete sa fotkou chváliť na instagrame, tak ma určite označte, aby som ju videla aj ja!

vegánska bublanina s ovocím
vegánska bublanina s rebarborou


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 23 000 times, 125 visits today)

6 Comments

  1. Emma 3. mája 2017 at 20:57

    Ahoj, myslíš, že v recepte môžem namiesto toho octu použiť aj citrónovú šťavu? :)

    Reply
    1. Raw Daughter 5. mája 2017 at 12:28

      Ahoj :) Skusit to vždy môžeš, všetko ide :)

      Reply
  2. Patrícia 1. júna 2019 at 12:49

    Bože, akurát som ju dopiekla a asi ju celú aj sama hneď zjem ďakujem! Je to skvelý recept ❤️

    Reply
    1. Surová dcérka 9. júna 2019 at 12:39

      To ma veľmi teší! Dobrú chuť :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *