Vegan rebarborová bublanina

V záhrade nám rastie rebarbora dlhšie ako siaha moja pamäť. Vždy tam bola a vždy sme okusovali jej kyslé stonky predtým, ako z nich mamina spravila koláč. Nič sa na to nezmenilo doteraz. Rebarbora začala vo veľkom rásť aby skončila v tradičnej bublanine z netradičných ingrediencií. Vegan rebarborová bublanina je naozaj na nerozoznanie od tej klasickej. K rebarbore mäžete pridaj ríbezle alebo akékoľvek iné ovocie, prípadne džem.

Na bublaninu budete potrebovať:

– 400g rebarbory
– 400g polohrubej alebo špaldovej múky
– 350ml rastlinného mlieka
– 180g cukru
– 100ml slnečnicového oleja
–  1 prášok do pečiva
– 3 ČL jablčného octu
– 1 ČL  soli
– strúhaný kokos
– vanilkový lusk
– čerešňový džem alebo ovocie (voliteľné)

 

vegan rebarborová bublanina

Vegan rebarborová bublanina:

Očistite rebarboru a nakrájajte ju na menšie kúsky. Do ľubovoľného rastlinného mlieka (sójové a mandľové používam najčastejšie) pridajte jablčný ocot a necháme mlieko aspoň minútu bokom.

Medzitým v miske zmiešajte múku, cukor, soľ, jeden prášok do pečiva a ak máte, pridajte aj vnútro vanilkového lusku. U nás ho dávame všade! Do zmiešanej zmesi pridajte rastlinné mlieko s octom a olej. Všetko spolu miešajte kým nezmiznú hrudky múky. Potom je cesto hotové.

Vylejte ho na plech s papierom na pečenie a navrch poukladajte alebo len rozhádžeme kúsky očistenej rebarbory. Bublaninu  dajte piecť do trúby, rozohriatej asi na 180 stupňov a pečte asi 25 minút.

Po dopečení a miernom vychladnutí vrch vegan bublaniny potrite čerešňovým džemom a zľahka posypte kokosom. Bublaninu môžete skladovať v zatvorenej rúre. Postupne  nasiakne viac vody a zostane šťavnatá. Pri dlhšom ako dňovom skladovaní ju presuňte do chladničky.

Zaručujeme veľký pôžitok, šťavnatosť a bublaninu, ktorú nikto nerozozná od originálu. Naši chalani zase raz nevedia, že jedia koláč bez mlieka či vajíčok a rýchlo mizne z plechu. Rovnaké je to pri buchtách.

Ak bublaninu upečiete a budete sa fotkou chváliť na instagrame, tak ma určite označte, aby som ju videla aj ja!

(Visited 7 868 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. Emma 3. mája 2017 at 20:57

    Ahoj, myslíš, že v recepte môžem namiesto toho octu použiť aj citrónovú šťavu? :)

    Reply
    1. mm Raw Daughter 5. mája 2017 at 12:28

      Ahoj :) Skusit to vždy môžeš, všetko ide :)

      Reply
  2. Roman 8. mája 2017 at 10:50

    Ahoj, je v niečom lepšie použiť špaldové mlieko od iných rastlinných? :)

    Reply
    1. mm Raw Daughter 24. mája 2017 at 10:04

      Každé môže spravit nieco trochu iné, ale my väčšinou použujeme také, aké práva máme. Takze kludne použi tiež akekolvek :)

      Reply
  3. Lua 13. mája 2017 at 13:03

    Odkiaľ zoberiem špaldové mlieko? Nemôže byť iné?

    Reply
    1. mm Raw Daughter 24. mája 2017 at 10:03

      Urcite moze byt akekolvek, alpro ponuka vela vela druhov, takze kludne co zozenies :)

      Reply
  4. Pingback: Potraviny, ktoré Vám zmenia pohľad na rastlinné stravovanie! #1 časť - BRAWO LIFE

  5. Patrícia 1. júna 2019 at 12:49

    Bože, akurát som ju dopiekla a asi ju celú aj sama hneď zjem ďakujem! Je to skvelý recept ❤️

    Reply
    1. mm Surová dcérka 9. júna 2019 at 12:39

      To ma veľmi teší! Dobrú chuť :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *