Vegan rebarborová bublanina

V záhrade nám rastie rebarbora dlhšie ako siaha moja pamäť. Vždy tam bola a vždy sme okusovali jej kyslé stonky predtým, ako z nich mamina spravila koláč. Nič sa na to nezmenilo doteraz. Rebarbora začala vo veľkom rásť aby skončila v tradičnej bublanine z netradičných ingrediencií. Vegan rebarborová bublanina je naozaj na nerozoznanie od tej klasickej. K rebarbore mäžete pridaj ríbezle alebo akékoľvek iné ovocie, prípadne džem.

Na bublaninu budete potrebovať:

– 400 g rebarbory
– 400 g polohrubej alebo špaldovej múky
– 350 ml rastlinného mlieka
– 180 g cukru
– 100 ml slnečnicového oleja
–  1 prášok do pečiva
– 3 ČL jablčného octu
– 1 ČL  soli
– strúhaný kokos
– vanilkový lusk
– čerešňový džem alebo ovocie (voliteľné)

 

vegan rebarborová bublanina

Vegan rebarborová bublanina:

Očistite rebarboru a nakrájajte ju na menšie kúsky. Do ľubovoľného rastlinného mlieka (sójové a mandľové používam najčastejšie) pridajte jablčný ocot a necháme mlieko aspoň minútu bokom.

Medzitým v miske zmiešajte múku, cukor, soľ, jeden prášok do pečiva a ak máte, pridajte aj vnútro vanilkového lusku. U nás ho dávame všade! Do zmiešanej zmesi pridajte rastlinné mlieko s octom a olej. Všetko spolu miešajte kým nezmiznú hrudky múky. Potom je cesto hotové.

Vylejte ho na plech s papierom na pečenie a navrch poukladajte alebo len rozhádžeme kúsky očistenej rebarbory. Bublaninu  dajte piecť do trúby, rozohriatej asi na 180 stupňov a pečte asi 25 minút.

Po dopečení a miernom vychladnutí vrch vegan bublaniny potrite čerešňovým džemom a zľahka posypte kokosom. Bublaninu môžete skladovať v zatvorenej rúre. Postupne  nasiakne viac vody a zostane šťavnatá. Pri dlhšom ako dňovom skladovaní ju presuňte do chladničky.

Zaručujeme veľký pôžitok, šťavnatosť a bublaninu, ktorú nikto nerozozná od originálu. Naši chalani zase raz nevedia, že jedia koláč bez mlieka či vajíčok a rýchlo mizne z plechu. Rovnaké je to pri buchtách.

Ak bublaninu upečiete a budete sa fotkou chváliť na instagrame, tak ma určite označte, aby som ju videla aj ja!


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 18 222 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. Emma 3. mája 2017 at 20:57

    Ahoj, myslíš, že v recepte môžem namiesto toho octu použiť aj citrónovú šťavu? :)

    Reply
    1. Raw Daughter 5. mája 2017 at 12:28

      Ahoj :) Skusit to vždy môžeš, všetko ide :)

      Reply
  2. Roman 8. mája 2017 at 10:50

    Ahoj, je v niečom lepšie použiť špaldové mlieko od iných rastlinných? :)

    Reply
    1. Raw Daughter 24. mája 2017 at 10:04

      Každé môže spravit nieco trochu iné, ale my väčšinou použujeme také, aké práva máme. Takze kludne použi tiež akekolvek :)

      Reply
  3. Lua 13. mája 2017 at 13:03

    Odkiaľ zoberiem špaldové mlieko? Nemôže byť iné?

    Reply
    1. Raw Daughter 24. mája 2017 at 10:03

      Urcite moze byt akekolvek, alpro ponuka vela vela druhov, takze kludne co zozenies :)

      Reply
  4. Pingback: Potraviny, ktoré Vám zmenia pohľad na rastlinné stravovanie! #1 časť - BRAWO LIFE

  5. Patrícia 1. júna 2019 at 12:49

    Bože, akurát som ju dopiekla a asi ju celú aj sama hneď zjem ďakujem! Je to skvelý recept ❤️

    Reply
    1. Surová dcérka 9. júna 2019 at 12:39

      To ma veľmi teší! Dobrú chuť :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *