Raw mangovo čokoládová torta

Túto  raw mangovú tortičku sme pripravili na objednávku k narodeninám. Hromada čerstvého ovocia, čokoláda a mango. To je naša svieža skoro letná kombinácia. O raw recept sa tu s vami podelíme. Raw mangovo čokoládová torta:

Na korpus potrebujete :

– šálka vlašských orechov (namočené, presušené)
– šálka strúhaného kokosu
– šálka namočených hrozienok
– pol šálky čerstvých datlí
– jeden vanilkový lusk (vnútro)
– šťava z pol citróna + nastrúhaná kôra ak je bio

Všetky ingrediencie treba spracovať v kuchynskom robote s nožom v tvare S. Tak nám vznikne cesto, ktoré ľahko natlačíme na dno formy.

Čokoládový krém:

– šálka namočených kešu (cca.200g)
– 2 banány
– polovička avokáda
– za hrsť čerstvých datlí (na chvíľu namočiť)
– 1-2PL karobu alebo nepraženého kakaa
– 7 PL kakaového masla (rozpusteného)

Mangový krém:

– šálka namočených kešu(200g)
– 1 zrelé mango
– pol avokáda
– trocha agáve, podľa chuti
– 7PL kokosového oleja

Čokoládový a mangový krém môžeme stredavo vrstviť na korpus. Takto tortu necháme cez noc stuhnúť.

Čokoládová poleva:

– kakaové maslo (cca.100g)
– kakao
– agáve
– lyžica kokosového oleja

Ingrediencie rozpustíme nad parou a dobre vymiešame. Krémom polejeme tortu a poukladáme naň ovocie, ktoré poleva na torte zafixuje. Z ovocia sme si vyhrali hlavne jahody, hrozno a červené pomaranče.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 4 498 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Adriana Mahajan 19. apríla 2015 at 9:27

    Dobry den, skusala som spravit mangovo cokoladovu raw tortu podla vasho receptu. Len som nepochopila kam to mam dat na noc stuhnut, do mraznicky alebo chladnicky? V chladnicke mi to stuhlo iba trochu ale este bola ta mangova cast prilis tekuta nato aby to drzalo pokope.
    Dakujem za radu :)
    Pekny den,
    Adriana

    Reply
    1. Raw Daughter 20. apríla 2015 at 13:36

      Ahoj :) Ked sa ti zdá tekutá tak do mrazničky. Niekedy stačí chladnička, ale ked ovocie obsahuje viac vody, treba mrazničku :)

      Reply
  2. Macka 11. novembra 2016 at 14:29

    Chcem sa spytat ci tortu musime podavat ihned po vytiahnuti z chladu, alebo vydrzi nejaku hodinu -dve aj mimo chladnicky/mraznicky bez toho aby sa „roztiekla“. Dakujem

    Reply
    1. Raw Daughter 11. novembra 2016 at 17:03

      Ak bola vytiahnuta z mraznicky a je uplne tvrda tak vydrzi, lebo sa aj lepsie kraja ked je mäkšia. Ale nejak sme nestopovali kolko vydrzi mimo chladnejsieho miesta :)

      Reply
  3. Petra 19. júla 2020 at 20:52

    Dorbý den,

    prosím Vás, akú veľkú formu (priemer) používate pri danom množstve ingrediencií?dakujem pekne :)

    Reply
    1. Surová dcérka 1. augusta 2020 at 11:36

      Menšiu tortovú formu s priemerom tak 19-20 cm :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *