Krémové kimchi cestoviny s tofu

Skvelé vegánske jedlo, ktoré máte hotové za menej, ako 30 minút. Možno kimchi, smotana a cestoviny bude znieť ako zvláštna kombinácia, ale vydržte so mnou. Toto jedlo vám bude chutiť, aj keď nie ste fanúšikmi kimchi. Krémové kimchi cestoviny sú plné umami a jemnej kyslej chuti, ktorú si v tejto omáčke absolútne zamilujete.

Tento recept vznikol vrámci dlhodobej spolupráce so značkou Beavia.

Krémové kimchi cestoviny:

Množstvo2 porcie
Príprava10 minútVarenie15 minútCelkovo25 minút

 250 g špagietalebo ryžové či chow mein rezance
 3 PL repkového oleja
 200 g marinovaného tofuLunter
 1 ks šalotky alebo polovica žltej cibule
 350 g kimchi (pálivé či nepálivé)1 balenie Beavia kimchi
 45 ml sójovej omáčky (3PL)
 250 g sójovej alebo ryžovej smotany na varenieAlpro
 2 PL lahôdkového droždia
 1 štipka čierneho korenia
 ½ ČL soli
 ¼ ČL údenej alebo kajenskej papriky
 jarná cibuľka
 sezam

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 250 g špagietalebo ryžové či chow mein rezance
 3 PL repkového oleja
 200 g marinovaného tofuLunter
 1 ks šalotky alebo polovica žltej cibule
 350 g kimchi (pálivé či nepálivé)1 balenie Beavia kimchi
 45 ml sójovej omáčky (3PL)
 250 g sójovej alebo ryžovej smotany na varenieAlpro
 2 PL lahôdkového droždia
 1 štipka čierneho korenia
 ½ ČL soli
 ¼ ČL údenej alebo kajenskej papriky
 jarná cibuľka
 sezam

Directions

Kimchi cestoviny
beavia kimchi cestoviny

Ingrediencie:

Kimchi – kimchi je tradičná kórejská príloha z fermentovanej a korenenej zeleniny. Používam kimchi značky Beavia, ktoré nájdete v klasickej, pálivej, bio či jablkovej verzií. Hodí sa akýkoľvek druh. Ak použijete pikantné kimchi, nemusíte už do jedla pridávať kajenské korenie.

Smotana – pre tento recept sa mi najviac osvedčila klasická Alpro smotana na varenie, sójová aj ryžová. Ovsenú či kokosovú by som nechala na sladké varenie, ale môžete použiť aj tie.

Lahôdkové droždie – aj k tomuto jedlu sa skvelo hodí jemná syrová chuť ladôdkového droždiaLahôdkové droždie je neaktívne droždie so syrovou chuťou, nájdete ho v zdravej výžive, niekedy pod názvom tebi droždie, ale už sa objavuje aj vo väčších supermarketoch.

Postup na krémové kimchi cestoviny:

V hrnci začnite zohrievať osolenú vodu, a po zovretí variť cestoviny, aby boli hotové, kým dokončíte jedlo.

Na panvicu pridajte olej a na strednom ohni začnite opekať tofu nakrájané tofu. Tofu môžete nakrájať na menšie kúsky, ktorými cestoviny posypete alebo na väčšie plátky a trojúhoľníky na zakusovanie. Kúsky opekajte do zlata asi 5 minút. Po opečení ich z panvice odložte, ale olej na panvici si nechajte na omáčku.

Do panvice s olejom pridajte šalotku/cibuľu nakrájanú na pásiky a všetko kimchi aj so šťavou. Všetko opekajte do zmäknutia, znova asi 5 minút. Následne pridajte sójovú omáčku, rastlinnú smotanu, droždie, čierne korenie a soľ podľa chuti. Všetko zamiešajte a ochutnajte. Podľa potreby pridajte niečo pikantné – kajenské korenie, srirachu, alebo omáčku dosoľte a dokoreňte. Omáčku už len priveďte k varu a môžete oheň vypnúť.

Keď sa vaše cestoviny uvaria, sceďte ich a vmiešajte do omáčky v panvici. Už stačí pridať opečené tofu, nasakanú jarnú cibuľku a sezam.

Pozrite sa na viac receptov na vegan hlavné jedlá tu. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. `

krémové kimchi cestoviny s tofu vegánske
krémové kimchi cestoviny
kimchi pasta vegan

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 6 784 times, 5 visits today)

3 Comments

  1. Barbara 27. apríla 2022 at 12:17

    Bola som skeptická, ale vydržala som s tebou a sme doma ohúrení výsledkom.

    Reply
    1. Daniela 8. mája 2022 at 13:38

      Aj ja som dnes robila a chutili vynikajúco! Pustila sa mi do nich celá rodina, takže už padli, ale nesťažujem sa :)

      Reply
  2. Lenka Uher 4. septembra 2022 at 19:39

    Vyborne jedlo..vdaka za recept..akurat pre mna je to tak 8 porcii, nie 2 :-D

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *