Skvelé vegánske jedlo, ktoré máte hotové za menej, ako 30 minút. Možno kimchi, smotana a cestoviny bude znieť ako zvláštna kombinácia, ale vydržte so mnou. Toto jedlo vám bude chutiť, aj keď nie ste fanúšikmi kimchi. Krémové kimchi cestoviny sú plné umami a jemnej kyslej chuti, ktorú si v tejto omáčke absolútne zamilujete.
Tento recept vznikol vrámci dlhodobej spolupráce so značkou Beavia.
Krémové kimchi cestoviny:
Ingrediencie
Pokyny
Ingrediencie:
Kimchi – kimchi je tradičná kórejská príloha z fermentovanej a korenenej zeleniny. Používam kimchi značky Beavia, ktoré nájdete v klasickej, pálivej, bio či jablkovej verzií. Hodí sa akýkoľvek druh. Ak použijete pikantné kimchi, nemusíte už do jedla pridávať kajenské korenie.
Smotana – pre tento recept sa mi najviac osvedčila klasická Alpro smotana na varenie, sójová aj ryžová. Ovsenú či kokosovú by som nechala na sladké varenie, ale môžete použiť aj tie.
Lahôdkové droždie – aj k tomuto jedlu sa skvelo hodí jemná syrová chuť ladôdkového droždia. Lahôdkové droždie je neaktívne droždie so syrovou chuťou, nájdete ho v zdravej výžive, niekedy pod názvom tebi droždie, ale už sa objavuje aj vo väčších supermarketoch.
Postup na krémové kimchi cestoviny:
V hrnci začnite zohrievať osolenú vodu, a po zovretí variť cestoviny, aby boli hotové, kým dokončíte jedlo.
Na panvicu pridajte olej a na strednom ohni začnite opekať tofu nakrájané tofu. Tofu môžete nakrájať na menšie kúsky, ktorými cestoviny posypete alebo na väčšie plátky a trojúhoľníky na zakusovanie. Kúsky opekajte do zlata asi 5 minút. Po opečení ich z panvice odložte, ale olej na panvici si nechajte na omáčku.
Do panvice s olejom pridajte šalotku/cibuľu nakrájanú na pásiky a všetko kimchi aj so šťavou. Všetko opekajte do zmäknutia, znova asi 5 minút. Následne pridajte sójovú omáčku, rastlinnú smotanu, droždie, čierne korenie a soľ podľa chuti. Všetko zamiešajte a ochutnajte. Podľa potreby pridajte niečo pikantné – kajenské korenie, srirachu, alebo omáčku dosoľte a dokoreňte. Omáčku už len priveďte k varu a môžete oheň vypnúť.
Keď sa vaše cestoviny uvaria, sceďte ich a vmiešajte do omáčky v panvici. Už stačí pridať opečené tofu, nasakanú jarnú cibuľku a sezam.
Pozrite sa na viac receptov na vegan hlavné jedlá tu. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. `
Bola som skeptická, ale vydržala som s tebou a sme doma ohúrení výsledkom.
Aj ja som dnes robila a chutili vynikajúco! Pustila sa mi do nich celá rodina, takže už padli, ale nesťažujem sa :)
Vyborne jedlo..vdaka za recept..akurat pre mna je to tak 8 porcii, nie 2 :-D