Raw a vegan šuhajdy s mandľovým maslom

Asi posledný sladký recept na tieto Vianoce, budú extra ľahké  vegan šuhajdy. Môžete si ich pripraviť vegánske alebo aj úplne raw. Skúšali sme a kombinovali obe varianty. Najlepšie je, že tento recept nevyžaduje žiadne sušenie a ani mixér – až tak sa dá zjednodušiť.

Na raw alebo vegan šuhajdy s mandľovým maslom potrebujete:

– tabuľku vegánskej čokolády alebo 100g kakaa
– 60 alebo 100g kakaového masla
– 2-3PL kokosového oleja
– agáve (nemusíte použiť)
– raw mandľové maslo
– tahini s príchuťou pomarančov alebo čokolády
– mandle, hrozienka, kandizované ovocie a iné na ozdobu
– košíčky na šuhajdy

Postup:

Začneme prípravou čokolády. Ak chceme raw verziu tak siahneme po 100g kakaa a 100g kakaového masla, pridáme 2-3 PL kokosového oleja. Ak máme olej a maslo tuhé, roztopíme ich nad teplou vodou alebo nad radiátorom, aby sa pomaly v teplote do 42 stupňov roztopili. Kakao, olej a maslo spolu zmiešame. Nakoniec zmes môžeme dosladiť agáve alebo ďatlovýn sirupom, ak ju chceme sladšiu.

Pre vegánsku verziu roztopíme celú tabuľku čokolády, my sme použili 75% čokoládu Vivani. Roztopíme aj  60g kakaového masla a pridáme 3PL kokosového oleja. Všetko zmiešame.

Keď máme čokoládu tekutú, dáme si jednu polievkovú lyžicu do košíka na šuhajdy. My sme mali košíčky strednej veľkosti a vyšlo nám asi 12 kúskov. Ak použijete menšie, tak sa vám zíde asi 20 košíčkov. Keď je v každom košíčku prvá vrstva čokolády, dáme všetky stuhnúť do chladničky asi na 15 minút.

vegan šuhajdy
Teraz je čas na plnku. Raw mandľové maslo si môžete vyrobiť doma aj svojpomocne, ale môžete si to uľahčiť a kúpiť pripravené. Mamina objavila aj skvelú tahini pastu ochutenú pomarančami a čokoládou, takže sme skúšali rôzne orieškové – semienkové náplne a vy môžete tiež. Keď čokoláda v košíčkoch stuhne, dáme na každý košíček jednu čajovú lyžičku náplne. Potom zoberieme zvyšok čokolády a náplň zalejeme. Na vrch pridáme mandle alebo ovocie na ozdobu a znova dáme stuhnúť aspoň na 30 minút.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 12 983 times, 3 visits today)

4 Comments

  1. Pingback: Vianočný tofu kapor so zemiakovým šalátom - Raw Mother&Daughter

  2. Pingback: Vianočná hubová polievka - Raw Mother&Daughter

  3. Pingback: Vegánsky "Vaječný" likér - Raw Mother&Daughter

  4. Pingback: Vegan Linecké koláčiky - Surová Dcérka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *