Zavárané cherry rajčiny

Ak máte prebytok cherry paradajok, tento recept sa vám zíde! Zavárané cherry rajčiny. Minulý rok sme si zavarili cherry rajčinyk len tak do pohára, tento rok sme prisali aj olivový olej a kapary. Skvelo sa hodia v zime do jedla, do rizota, kaše, ako príloha alebo ako „nátierka“ na pečivo.

Na zavárané chyrry rajčiny budete potrebovať:

– 1,5 kg cherry rajčín
– 5 PL olivového oleja
– 100ml balzamika
– 100ml vody
– 1ČL soli
– 3 strúčiky cesnaku
– kapary
– oregáno (najlepšie čerstvé)
– petržlenovú vňať

zavárané cherry rajčiny

Rajčiny si samozrejme umyjeme, oddelíme od stopiek a dáme na plech s papierom na pečenie. Pridáme k nim olivový olej a soľ. Pohybom, ktorý sa ťažko opisuje ale je dobre ukázaným vo videu, obalíme rajčiny v oleji. A dáme ich piecť. Ak máte režim gril, tak grilujte. Inak pečte asi pol hodinu na 150-170 stupňoch, kým nepustia šťavu.

Medzitým si pripravíme aromatické látky. Balzamiko zmiešame s vodou a privedieme do varu. Na 3 minúty pridáme cesnak, oregáno a vňať. Potom všetko scedíme. Balzamiko už ďalej nepoužívame, ale môžete ho odložiť na šalát alebo ešte pridať do pohárov na záver.

Keď rajčiny pustia šťavu, dáme ich do umytých pohárov na zaváranie. Pridávame kapary, cesnak, oregáno… zalejeme šťavou a ak jej nemáte dosť, dolejte olivový olej alebo balzamiko, čo sme neskúšali, ale rajčinám sa medze nekladú!

Hrdlá pohárov dobre otrite aby boli suché a zatiahnite viečka. Potom nechajte poháre vychladnúť hore dnom. Sledujte či „chytia“ a viečko je rovné. Takto si ich môžete dopriať kedykoľvek. zavárané cherry rajčiny

Potom si môžete pripraviť rajčinový džem!


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 8 270 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Pingback: Bazalkovo avokádové cestoviny s tofu - Surová Dcérka

  2. Pingback: Rajčinový džem: Recept, ktorý chutí ako šípkový džem - Surová Dcérka

  3. Timea 18. októbra 2018 at 23:05

    Naozaj zaujimavy recept, este stale nam ostalo zopar rajcin v zahradke, tak sa ho chystam vyskusat :) som zvedva ako to dopadne, dam vediet ;) P.S. skvely blog!

    Reply
    1. Surová dcérka 19. októbra 2018 at 9:17

      Vdaka! Nech sa vydaria :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *