Vegan chlieb vo vajíčku

Chlieb vo vajíčku s plátkom syra vymáčaný v mori kečupu boli moje obľúbené detské raňajky. Niekedy vlastne aj obed. A niekedy aj večera. A poviem vám aj tajomstvo – stále je mojím tajným nezdravým potešením. Namiesto vajíčka spravím cestíčko z pšeničnej alebo cícerovej/hrachovej múky. Majú vysoký obsah proteínu, takže robia tento recept aspoň trochu hodnotnejším. Ukončite nástup, ďalšia zastávka sú raňajky v detstve. Vegan chlieb vo vajíčku! A nezabudnite na čiernu soľ, ktorá dodá aj chuť vajíčka.

Vrámci Veganuary som pre vás spolu s Kaufland Slovensko pripravila vegánske recepty, ktoré už teraz nájdete v najnovšom katalógu a postupne tu na blogu.

Vegan chlieb vo vajíčku:

Množstvo4 porcie
Celkovo25 minút

 100 g pšeničnej alebo cícerovej múky
 ½ ČL soli
 ½ ČL čiernej soli Kala Namak
 ½ ČL kurkumy
 ½ ČL sladkej mletej papriky
 10 g mletého ľanového semienka
 12 g lahôdkového droždia(voliteľné)
 250 g nesladeného sójového mliekaK-Take it veggie
 25 g repkového oleja
 chliebasi 5 krajcov
 olej na vyprážanie
 rastlinný syr

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 100 g pšeničnej alebo cícerovej múky
 ½ ČL soli
 ½ ČL čiernej soli Kala Namak
 ½ ČL kurkumy
 ½ ČL sladkej mletej papriky
 10 g mletého ľanového semienka
 12 g lahôdkového droždia(voliteľné)
 250 g nesladeného sójového mliekaK-Take it veggie
 25 g repkového oleja
 chliebasi 5 krajcov
 olej na vyprážanie
 rastlinný syr

Directions

Chlieb vo vajíčku
vegánsky chlieb vo vajíčku bundáškenír

Múku zmiešajte so soľou, kurkumou, mletou paprikou, mletým ľanovým semienkom a lahôdkovým droždím. Všetko zalejte mliekom s olejom a metličkou vymiešajte na cesto. Cesto nechajte pár minút odležať, ešte jemne zhustne a zgelogavatie vďaka ľanu. Ideálnu konzistenciu má, keď sa v jednom dlhšom prúde neprerušovane leje z metličky. Ak by cesto zhustlo príliš, pridajte znova trochu mleka. 

Na strednom až silnom ohni rozohrejte panvicu. Odkrojte krajce chleba, budete potrebovať asi 5 krajcov, a rozdeľte na ich polovice. Keď sa panvica rozohreje, pridajte olej a začnite chlieb obalovať a vyprážať – každú stranu pár minút a pekne dozlata.

Ak chcete pridať aj trochu rastlinného syru, tak si ho nakrájajte na pásiky, potrite jemne olejom a na pár sekúnd priložte na horúcu panvicu. Syr ale stále držte za konček. Keď uvidíte, že mäkne, tak ho rýchlo položte na opečený chlieb. Chce to trochu tréningu, aby ste nenechali na panvici syr pridlho, lebo vtedy sa moc roztopí a roztečie, ale nie je to nič tažké.

Na záver chlebík poprášte ešte čiernou soľou, ak chcete naozaj výraznú vajíčkovú chuť. A potom už len namáčajte do kečupu a užívajte!

Chcete si pripraviť domáci chlieb na obaľovanie? Tak mám pre vás dokonalý recept tu. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.

vegan chlieb vo vajíčku bundáškenír


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 7 857 times, 4 visits today)

1 Comment

  1. Viktória 20. marca 2023 at 6:52

    Toto je môj najobľúbenejší recept z prvého Slovegana ❤️ chlieb vo vajíčku mi chýbal asi najviac a tento recept mi ho dokonale vynahradil tá chuť je tak úžasná a blízka neveganskej verzii..

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *