Vegan zapekané zemiaky s brokolicou a hraškou

Dnes tu mám recept na vegan zapekané zemiaky s brokolicou a hraškou. Ak ste sa ešte nestreli s hraškou, tak je to bezlepkový vegánsky výmysel na zahusťovanie a obalovanie. Je to múka zo žltého hrášku, preto názov hraška, kukurice, bezlepkových obilnín a korenín. Kúpite ju v zdravej výžive a niektorých supermarketoch (DM drogéria, YEME, Tesco). Pomocou hrašky na zahusťovanie si môžete pripraviť vegan zapekané zemiaky s brokolicou.

Na vegan zapekané zemiaky potrebujete:

  • 100g hrašky
  • 750ml vody
  • 1 kg zemiakov
  • brokolicu
  • kukuricu
  • oregáno
  • soľ
  • čierne korenie

vegan zapekané zemiaky

Pri tomto jedle si môžete zvoliť ľubovolnú zeleninu. Mrkvu, kapustu, hrášok, karfiol, cibuľu… Surovú zeleninu si nakrájajte, pripravte kukuricu. Očistite surové zemiaky a nakrájajte ich na plátky. Hrašku dobre zmiešame s vodou v hrnci, osolíme, okoreníme a varíme kým nezhustne asi 15-20 minút.  Do hrašky môžete pridať aj lahôdkové droždie alebo kokosový syr, ak chcete viac syrovú chuť.

Do zapekacej nádoby poukladáme vrstvu zemiakov, pridáme brokolicu kukuricu, korenie a zalejeme vrstvu hraškou. Potom znova poukladáme zemiaky a zeleninu a takto všetko vrstvíme kým nie je misa plná. Vrch zalejeme hraškou.

Zapekaciu nádobu zavrieme alebo prikryjeme alobalom a dáme piecť na 180 stupňov asi na hodinu. Zemiaky sme podávali s mladými klíčkami rukoly a brokolice.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 14 962 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *