Čokoládová pena z hrušiek

Len dve ingrediencie, žiaden pridaný cukor, len čokoláda a hrušky. Áno, čokoládová pena z hrušiek je tak jednoduchá. Môžete pridať pár voliteľných ingrediencií, ale dobré zrelé hrušky a kvalitná čokoláda úplne stačía. Pena chutí čokoládou, sviežosť a sladkosť má po hruškách, ale kto nevie, hrušky v pene len ťažko odhalí.

Čokoládová pena z hrušiek:

Počet porcií4 porcie
Čas prípravy10 min.Čas varenia10 min.Celkový čas20 min.

Krém:
 500 g očistených nakrájaných hrušiek
 200 g obľubenej čokoládyhorkej či vegan mliečnej, 50 až 70% čokolády
 štipka soli
Extra voliteľné ingrediencie:
 1 ČL vanilkovej pasty
 20 g olejaolivového, kokosového či niečo orieškové pre extra tóny vlašských orieškov či arašidov...
 kakao na posypanie
 extra sladidlo pri menej sladkých hruškách

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

Ingrediencie

Krém:
 500 g očistených nakrájaných hrušiek
 200 g obľubenej čokoládyhorkej či vegan mliečnej, 50 až 70% čokolády
 štipka soli
Extra voliteľné ingrediencie:
 1 ČL vanilkovej pasty
 20 g olejaolivového, kokosového či niečo orieškové pre extra tóny vlašských orieškov či arašidov...
 kakao na posypanie
 extra sladidlo pri menej sladkých hruškách

Pokyny

Notes

Čokoládová pena z hrušiek
Čokoládová pena z hrušiek vegánska

K ingredienciám:

Hrušky: Použite čo najzrelšie hrušky, ktoré sú sladké a mäkké. Ak nemáte dosť sladké hrušky, dezert môže vyžadovať pridanie trochu sladidla. Ja som mala práve domáce hrušky, ktoré boli už mierne obité po ceste, a preto som ich potrebovala rýchlo zúžitkovať. Tento dezert je ideálny na takéto zrelé až prezreté ovocie, ktoré by ste inak nemali ako využiť a potrebujete ho spotrebovať čo najskôr.

Čokoláda: Vyberte si najchutnejšiu a najkvalitnejšiu čokoládu, akú viete zohnať. Čokoláda je hlavnou chuťou dezertu, preto je dôležité použiť takú, ktorá vám chutí aj samotná. Pri čokoládových dezertoch je kvalita čokolády kľúčová, keďže ovplyvňuje celkový zážitok z dezertu. Ja som použila horkú čokoládu s obsahom asi 55 % kakaa. Výborne sa však hodí aj mliečna čokoláda, ak ju máte radi, alebo kvalitná, jemne horká 70 % čokoláda.

Olej: Táto voliteľná ingrediencia môže pridať dezertu ďalší rozmer chutí a vylepšiť jeho hladkú štruktúru. K čokoláde sa výborne hodia orieškové chute, napríklad lieskové orechy, vlašské orechy či arašidy. Nebojte sa experimentovať a pridajte trochu oleja, podľa toho, čo práve doma máte k dispozícii, aby ste dosiahli ideálnu chuťovú kombináciu.

Postup:

Hrušky ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na kocky. Zalejte ich vodou a uvarte do mäkka. Stačí im pár minút vo vriacej vode. Popritom si na pare či v mikrovlnke roztopte čokoládu

Ešte teplé hrušky rozmixujte s čokoládou a štipkou soli do hladka. Do mixéra môžete pridať aj vanilku či trochu oleja. Ak máte doma orieškové oleja, môžu ešte pene dodať zaujímavé tóny

Po rozmixovaní krém rozdeľte do 4 misiek a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň na 3-4 hodiny. Servírujte posypané kakaom.

Ďalšie recepty na dezerty nájdete tu. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.

Čokoládová pena z hrušiek chocolatte mousse vegan
Čokoládová pena z hrušiek chocolatte mousse vegan
Čokoládová pena z hrušiek vegánska

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 877 times, 18 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *