Kardamónové uzlíky (vegan)

Kardamónové uzlíky svojimi bohatými korenistými tónmi rozvoňajú celý byt a zahrejú vás na tele i duši. Táto švédska dobrota stojí za to, tak skúste na chvíľu vymeniť škoricu za kardamon! Z tohto receptu vám vznikne asi 9-10 uzlíkov.

Kardamónové uzlíky:

Počet porcií10 porcií
Čas varenia15 min.Celkový čas3 hod.

Cesto:
 20 g čerstvého droždia
 50 g kryštálového cukru
 270 g hladkej pšeničnej múky
 125 g mandľového mlieka
 50 g mäkkého rastlinného masla Naturli, Alsan Bio, Hera...
 ¼ ČL kardamónu
 ¼ ČL soli
Plnka:
 60 g mäkkého rastlinného masla Naturli, Alsan Bio, Hera...
 60 g kryštálového cukru
 1 ½ ČL kardamónu
 ½ ČL škorice
 ½ ČL holandského kakaa

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

Cesto:
 20 g čerstvého droždia
 50 g kryštálového cukru
 270 g hladkej pšeničnej múky
 125 g mandľového mlieka
 50 g mäkkého rastlinného masla Naturli, Alsan Bio, Hera...
 ¼ ČL kardamónu
 ¼ ČL soli
Plnka:
 60 g mäkkého rastlinného masla Naturli, Alsan Bio, Hera...
 60 g kryštálového cukru
 1 ½ ČL kardamónu
 ½ ČL škorice
 ½ ČL holandského kakaa

Pokyny

Notes

Kardamonové uzlíky
Kardamónové uzlíky vegan

V miske zmiešajte droždie, 10 g cukru, 10 g múky a rastlinné mlieko Zmes nechajte 10 — 20 minút odstáť.

V mise kuchynského robota zmiešajte múku, zvyšok cukru, kardamón a soľ. Pridajte hotový kvások a na nižších otáčkach vypracujte pevné kompaktné cesto. Postupne pridávajte zmäknuté maslo a pokračujte vo vypracovávaní, kým nebude cesto hladké a odliepať od strán misy.

Z cesta v vytvarujte guľatý bochník a v mise pod kuchynskou fóliou ho nechajte 60 – 90 minút kysnúť. Medzitým zmiešajte všetky ingrediencie na plnku a pripravte si cukrový rozvar. Stačí priviesť k varu tak 30 g vody a 20 g cukru.

Až cesto vykysne a zdvojnásobí objem, preložte ho na pracovnú dosku a opäť z neho vytvarujte bochník. Cesto vyvaľkajte na rozmer 50 x 40. Celé cesto potrite plnkou a preložte na v tretinách ako list. Ceto znova jemne vyvaľkajte a narežte na 9-10 pásikov.

Uzlíky vytvarujte podľa tohto videa: Konce pásika zatočte v opačných smeroch aby vznikol motúz, teraz už len vytvorte špirálu a vonkajší koniec cesta zastrčte pod okraj. Alebo cesto jemne natiahnite a otočte okolo 3 prstov na ruke asi 2 krát, potom cesto vytiahnite z prstov a zvyšok omotajte 2 krát diagonálne. Uzlíky nechajte asi 20 minút kysnúť, potom potrite rozvarom a dajte piect na 200 stupňov asi na 10-15 minút do zlata.

Kardamónové uzlíky vegánske

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 2 977 times, 13 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *