Limetky, mäta a maliny. Osviežujúca kombinácia letných dní! Mama má rada presne takého osviežujúce kyselkavé torty. Tak vznikla raw limetková torta s malinami.
Na korpus tejto raw limetkovej torty potrebujeme:
– misku(300ml) namočených a presušených mandlí
– misku namočeného sušeného ovocia- marhule, slivky a datle
– 2-3PL strúhaného kokosu
– trocha nastrúhanej kôry z limetky
Mandle si necháme najlepsie cez noc vo vode aby zmäkli. Marhuľe, slivky a datle si namočíme aspoň na pár hodín. Pred mixovaním oriešky dobre presušíme, aby sme nemali cesto príliš vlhké. Všetky ingrediencie spolu spracujeme vo food procesore a natlačíme na dno formy na torty.
Na krém raw limetkovej torty potrebujeme:
– misku namočených kešu orieškov
– šťavu z dvoch limetiek
– hrsť mäty
– nastrúhanú kôru z limetky
– 3-4PL lyžice agáve(podla chuti)
– 7PL kokosového oleja
Kešu sme tiež nechali vo vode cez noc a dobre ich hodinu nechali odkvapkať a presušiť. Do mixéra vylejeme šťavu z limetiek, prihodíme listy mäty a rozmixujeme. Následne pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme všetko spolu na hladký krém. Predtým ako krem nalejeme na korpus, poukladáme naň maliny. Potom necháme celú tortu stuhnúť v chladničke. Najlepšie cez noc a raw limetková torta je pripravená. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami, mätou a kto má naozaj rád kyselé určite aj kúskami limetky.
Viac fotografií v našom albume.