Vegan reďkovková nátierka s „tvarohom“

Po rokoch vegánstva už poznám všetky nátierky a pravda je taká, že najlepšia a najlacnejšia nátierka je tá, ktorú si spravím sama z čerstvých surovín. Ak mám doma biele tofu, Floru a zeleninu, nátierka je za pár minút hotová aj zjedená. Tak vznikla aj skvelá vegan reďkovková nátierka s tofu ala tvarohom. Stačí vám mixér a veľa mladej sladkej reďkovky.

Tento recept vznikol v spolupráci s rastlinným tukom Flora Original.

Vegan reďkovková nátierka:

Počet porcií2 porcie
Čas prípravy10 min.Celkový čas10 min.

 200 g reďkovky
 200 g bieleho tofu
 50 ml sójového mlieka
 40 ml citrónovej šťavy
 40 g Flora Original rastlinného tuku
 8 g soli
 1 štipka čierneho korenia
 pažítka, kôpor alebo iné čerstvé bylinky

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

 200 g reďkovky
 200 g bieleho tofu
 50 ml sójového mlieka
 40 ml citrónovej šťavy
 40 g Flora Original rastlinného tuku
 8 g soli
 1 štipka čierneho korenia
 pažítka, kôpor alebo iné čerstvé bylinky

Pokyny

Notes

Vegan reďkovková nátierka s „tvarohom“
Vegan reďkovková nátierka

Ingrediencie:

Rastlinný tuk – Flora Original nájdete v každom bežnom supermarkete. Flora je 100% rastlinná a má aj Vegan Society certifikáciu.

Biele tofu – Pri tomto recepte potrebujete klasické tvrdšie tofu. Používam značky Sunfood a Lunter.

Lahôdkové droždie – všetko syrové dochucujem ladôdkovým droždímLahôdkové droždie je neaktívne droždie so syrovou chuťou, nájdete v zdravej výžive, niekedy pod názvom tebi droždie, ale už sa objavuje aj vo väčších supermarketoch. 

Postup:

Reďkovku umyte a nastrúhajte na strúhadle na jemnejšie pásiky. Po nastrúhaní z reďkovky jemne vytlačte prebytočnú vodu nad umývadlom – po kúskoch reďkovku v dlaniach postáčajte. Ak je vaša reďkovka viac „štipľavá“, nebojte sa, v nátierke jej chuť zneutralizuje soľ.

Tofu nadrobte alebo nakrájajte na menšie kúsky a dajte ho do mixéra. Tofu zalejte sójovým mliekom a citrónovou šťavou. Pridajte rastlinný tuk, lahôdkové droždie, soľ a čierne korenie. Všetko mixujte na nižších obrátkach, alebo podľa potrieb vášho mixéru, 1-2 minúty, kým nevznike hladký krém.

Krém z mixéra preložte – vyškrabte do misky a vmiešajte nastrúhanú reďkovku. Všetko dobre premiešajte a dochuťte soľou, citrónom a čiernym korením podľa chuti. Na záver pridajte čerstvé bylinky a nátierku uložte do chladničky odležať a vychladnuť aspoň na hodinu. Ak nevydržíte, môžete ju jesť hneď, ale odležaná je, ako vždy lepšia, lebo sa všetky chute spoja a zharmonizujú.

 Moje ďalšie experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Pozrite sa aj na ďalšie raňajkové recepty, kde nájdete aj skvelú vajíčkovú nátierku.

Flora Original
reďkovková nátierka s tofu
nátierka zeleninová

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 9 986 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Nem 21. júna 2021 at 15:08

    Výborná!

    Reply
  2. Veronika Chmelova 23. augusta 2021 at 19:06

    Ano velmi vydarena! Skusali sme dnes a chvali cela rodinka. Jednoducha a rychla zdrava dobrota.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *