Vegan čokoládové hrudky

Čokoládové hrudky piekla moja mama vždy, keď sme mali nejakú návštevu. Je to rýchly a jednoduchý recept, ktorý si všetci zamilovali a hrudky sa za deň zjedli. Preto som tento populárny recept po rokoch zveganizovala a vznikli vegan čokoládové hrudky, ktoré sú rovnako chutné, z vonku chrumkavé a vo vnútri mäkké. Chutia čokoládou a škoricou, sú skvelé na cesty aj raňajky.

Pre tento recept som využila moje partnerstvo s Aktin.sk. a Aktin.cz. Skrz moje odkazy nájdete moje obľúbené produkty. Okrem množstva vegánskych potravín na Aktine nájdete aj skoro všetky ingrediencie aj na tento recept.

Vegan čokoládové hrudky:

Množstvo24 porcií
Príprava10 minútVarenie50 minútCelkovohodina

 60 g rastlinného mliekasójové, mandľové...
 60 g repkového oleja
 240 g jablkového pyré
 160 g kryštálového cukrutrstinový pre extra chuť
 60 g kakaa
 100 g hrozienok
 50 g nasekaných mandlí mandle v karamele so škoricou sú extra bonus

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)

 

Ingredients

 60 g rastlinného mliekasójové, mandľové...
 60 g repkového oleja
 240 g jablkového pyré
 160 g kryštálového cukrutrstinový pre extra chuť
 60 g kakaa
 100 g hrozienok
 50 g nasekaných mandlí mandle v karamele so škoricou sú extra bonus

Directions

Čokoládové hrudky
vegan čokoládové hrudky

Rúru vyhrejte na 180 stupňov. V miske zmiešajte vaše obľúbené rastlinné mlieko a jemne pomleté ľanové semienka. Nechajte ich pár minút odstáť, kým pripravíte suché ingrediencie, a následne pridajte jablkové pyré a neutrálne chutiaci olej, ako repkový.

Medzitým vo väčšej mise zmiešajte ovsené vločky, cukor, kakao, kypriaci prášok, škoricu, kúsky čokolády, hrozienka a nasekané mandle, či iné oriešky podľa chuti. Tekuté ingrediencie vmiešajte do suchých a vymiešajte hustejšie cesto, ktoré sa dobre naberá, ale nedá sa tvarovať. Ak by bolo vaše cesto hustejšie, čo sa ľahko stane, lebo každé ovsené vločky a jablkové pyré sú iné, tak len pridajte pár lyžíc mlieka alebo pyré, kým nedostanete konzistenciu ako na videu na mojom instagrame. Ak by vaše pyré bolo moc tekuté a cesto sa rozlievalo, tak zase pridajte ovsené vločky.

Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a lyžicou na plech spravte 12 kopčekov z cesta. Z celkového množstva by vám malo vzniknúť 24 väčších kúskov na dvoch plechoch. Každý plech pečte zvlášť s ohrevom z dola aj z hora bez ventilátora.

Vegan čokoládové hrudky pečte asi 25 minút, kým nebude povrch jemne chrumkavý. Po vychladnutí povrch ešte jemne stvrdne, takže ich nepečte o moc dlhšie, aby ste nemali hrudky tvrdé ako kameň.

Vegan čokoládové hrudky skladujte v uzatvárateľnej dóze, aby zostali mäkké, ak ich nezjete za 1-2 dni.

Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ďalšie sladké recepty nájdete tu.

Tento recept som pripravila v spolupráci z Aktin.sk, kde nájdete množstvo vegánskych potravín na pečenie aj pre šport.

vegan čokoládové hrudky ovsené
vegásske čokoládové koláčiky ovsené

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 6 059 times, 2 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *