Vegan osie hniezda so škoricou

Nebolo nič lepšie, ako mať na desiatu lepkavé škoricové osie hniezdo! Vychutnať si ho znova tak, ako si ho pamätám, stálo pár nevydarených pokusov. Nakoniec ale predsa stáli za to. Tento recept na vegan osie hniezda nájdete aj v mojej kuchárskej knihe Slovegán. Za vašu veľkú podporu vám ho prezradím už teraz! :)

Na vegan osie hniezda potrebujete:

 350g hladkej múky
 20g droždia
 200ml sójového mlieka
 50g kryštálového cukru
 50g rastlinného masla alebo oleja
 štipka soli
Plnka:
 100g rasttinného masla
 100g kryštálového cukru
 3ČL škorice
 ½ ČL mletej vanilky

NáročnosťZačiatočníkCelkovohodina 40 minút

Ingredients

 350g hladkej múky
 20g droždia
 200ml sójového mlieka
 50g kryštálového cukru
 50g rastlinného masla alebo oleja
 štipka soli
Plnka:
 100g rasttinného masla
 100g kryštálového cukru
 3ČL škorice
 ½ ČL mletej vanilky

Directions

36
osie hniezda

Nadrobte droždie a zalejte ho 100ml sójového mlieka izbovej teploty. Pridajte 10g cukru a štipku soli. Zamiešajte a počkajte asi 10-20 minút, kým sa vytvorí kvások.

Do väčšej misy nasypte múku, zvyšok cukru, kvások, zvyšok mlieka a olej, alebo roztopené rastlinné maslo. Všetko spolu zamiešajte a vytvorte cesto, ktoré nechajte asi hodinu zakryté v mise.

Medzitým vyberte z chladničky aj maslo a nechajte v izbovej teplote zmäknúť.

Po hodine cesto na pomúčenej ploche rozvaľkajte na veľkosť asi 50x30cm. V miske si zmiešajte cukor, škoricu a vanilku. Potom na cesto rozotrite rastlinné maslo a celé ho rovnomerne posypte cukrom so škoricou.

Teraz cesto zospodu zrolujte a nakrájajte na asi 3 cm hrubé kolieska, ktoré ukladajte rovno na plech s papierom na pečenie. Nechajte medzi nimi 4-5cm priestoru. Takto nechajte hniezda ešte 10 minút odpočívať.

Trúbu si rozohrejte na 190 stupňov a osie hniezda v nej pečte asi 10 minút. Podľa hrúbky vám vznikne 30 – 35 hniezd – asi na dva plechy.

Ak chcete ešte kuchársku knihu podporiť, tak si kliknite na našu kampaň na Startlabe.

(Visited 7 507 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Mirka 19. júla 2019 at 20:36

    Sú výborné a príprava je naozaj nenáročná, odporúčam aj variantu s kakaom :)

    Reply
    1. mm Surová dcérka 24. júla 2019 at 19:32

      To som veľmi rada! :)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *