Vegan osie hniezda so škoricou

Nebolo nič lepšie, ako mať na desiatu lepkavé škoricové osie hniezdo! Vychutnať si ho znova tak, ako si ho pamätám, stálo pár nevydarených pokusov. Nakoniec ale predsa stáli za to. Tento recept na vegan osie hniezda nájdete aj v mojej kuchárskej knihe Slovegán. Za vašu veľkú podporu vám ho prezradím už teraz! :)

Na vegan osie hniezda potrebujete:

Počet porcií30 porcií
Čas varenia1 hod. 40 min.Celkový čas1 hod. 40 min.

 350 g hladkej múky
 20 g droždia
 200 ml sójového mlieka
 50 g kryštálového cukru
 50 g rastlinného masla alebo oleja
 štipka soli
Plnka:
 100 g rastlinného masla
 100 g kryštálového cukru
 3 ČL škorice
 ½ ČL mletej vanilky

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

 350 g hladkej múky
 20 g droždia
 200 ml sójového mlieka
 50 g kryštálového cukru
 50 g rastlinného masla alebo oleja
 štipka soli
Plnka:
 100 g rastlinného masla
 100 g kryštálového cukru
 3 ČL škorice
 ½ ČL mletej vanilky

Pokyny

Notes

Vegan osie hniezda so škoricou
osie hniezda

Nadrobte droždie a zalejte ho 100ml sójového mlieka izbovej teploty. Pridajte 10g cukru a štipku soli. Zamiešajte a počkajte asi 10-20 minút, kým sa vytvorí kvások.

Do väčšej misy nasypte múku, zvyšok cukru, kvások, zvyšok mlieka a olej, alebo roztopené rastlinné maslo. Všetko spolu zamiešajte a vytvorte cesto, ktoré nechajte asi hodinu zakryté v mise.

Medzitým vyberte z chladničky aj maslo a nechajte v izbovej teplote zmäknúť.

Po hodine cesto na pomúčenej ploche rozvaľkajte na veľkosť asi 50x30cm. V miske si zmiešajte cukor, škoricu a vanilku. Potom na cesto rozotrite rastlinné maslo a celé ho rovnomerne posypte cukrom so škoricou.

Teraz cesto zospodu zrolujte a nakrájajte na asi 3 cm hrubé kolieska, ktoré ukladajte rovno na plech s papierom na pečenie. Nechajte medzi nimi 4-5cm priestoru. Takto nechajte hniezda ešte 10 minút odpočívať.

Trúbu si rozohrejte na 190 stupňov a osie hniezda v nej pečte asi 10 minút. Podľa hrúbky vám vznikne 30 – 35 hniezd – asi na dva plechy.

Ak chcete ešte kuchársku knihu podporiť, tak si kliknite na našu kampaň na Startlabe.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 46 468 times, 9 visits today)

6 Comments

  1. Mirka 19. júla 2019 at 20:36

    Sú výborné a príprava je naozaj nenáročná, odporúčam aj variantu s kakaom :)

    Reply
    1. Surová dcérka 24. júla 2019 at 19:32

      To som veľmi rada! :)

      Reply
  2. Martina 14. januára 2021 at 20:58

    Ahoj, je možné udělat kvásek z domácího raw kešu mléka?

    Reply
    1. Surová dcérka 15. januára 2021 at 9:17

      Ahoj, ano, malo by to ist, z mandloveho mi to slo bez problemov :)

      Reply
  3. Silvia 27. júla 2021 at 17:44

    Sú skvelé, pridávam ešte pomleté orechy.

    Reply
  4. Majka 1. septembra 2022 at 8:39

    výýýborné, robila som z ovseného mlieka a vyšli nádherne

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *