Nebolo nič lepšie, ako mať na desiatu lepkavé škoricové osie hniezdo! Vychutnať si ho znova tak, ako si ho pamätám, stálo pár nevydarených pokusov. Nakoniec ale predsa stáli za to. Tento recept na vegan osie hniezda nájdete aj v mojej kuchárskej knihe Slovegán. Za vašu veľkú podporu vám ho prezradím už teraz! :)
Na vegan osie hniezda potrebujete:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Nadrobte droždie a zalejte ho 100ml sójového mlieka izbovej teploty. Pridajte 10g cukru a štipku soli. Zamiešajte a počkajte asi 10-20 minút, kým sa vytvorí kvások.
Do väčšej misy nasypte múku, zvyšok cukru, kvások, zvyšok mlieka a olej, alebo roztopené rastlinné maslo. Všetko spolu zamiešajte a vytvorte cesto, ktoré nechajte asi hodinu zakryté v mise.
Medzitým vyberte z chladničky aj maslo a nechajte v izbovej teplote zmäknúť.
Po hodine cesto na pomúčenej ploche rozvaľkajte na veľkosť asi 50x30cm. V miske si zmiešajte cukor, škoricu a vanilku. Potom na cesto rozotrite rastlinné maslo a celé ho rovnomerne posypte cukrom so škoricou.
Teraz cesto zospodu zrolujte a nakrájajte na asi 3 cm hrubé kolieska, ktoré ukladajte rovno na plech s papierom na pečenie. Nechajte medzi nimi 4-5cm priestoru. Takto nechajte hniezda ešte 10 minút odpočívať.
Trúbu si rozohrejte na 190 stupňov a osie hniezda v nej pečte asi 10 minút. Podľa hrúbky vám vznikne 30 – 35 hniezd – asi na dva plechy.
Ak chcete ešte kuchársku knihu podporiť, tak si kliknite na našu kampaň na Startlabe.
Sú výborné a príprava je naozaj nenáročná, odporúčam aj variantu s kakaom :)
To som veľmi rada! :)
Ahoj, je možné udělat kvásek z domácího raw kešu mléka?
Ahoj, ano, malo by to ist, z mandloveho mi to slo bez problemov :)
Sú skvelé, pridávam ešte pomleté orechy.
výýýborné, robila som z ovseného mlieka a vyšli nádherne